Alvaro Morata naj bi okrepil AC Milan

Bo "kapitalec" Alvaro Morata?

AC Milan bo pester prestopni rok začinil z vrhunskim napadalcem. La Gazzetta dello Sport poroča, da bo to postal Realov napadalec Alvaro Morata, za katerega AC Milan trenutno ponuja 70 milijonov evrov.

Uredništvo
17. julij 2017, 8:34

Foto: Getty Images

Pierre-Emerick Aubameyang, Andrea Belotti ali Alvaro Morata? To so tri tarče AC Milana, zaenkrat pa, kot poroča La Gazzetta dello Sport, najbolje kaže z nogometašem madridskega Reala

Direktor kluba Marco Fassone je že priznal, da na "področju iskanja napadalca" v klubu trenutno "nekaj počnejo". Gazzetta trdi, da so aktivnosti zdaj usmerjene v cilj, ki se imenuje Alvaro Morata. Rossoneri so za bivšega nogometaša Juventusa pripravljeni plačati 70 milijonov evrov, kar je še vedno kar 20 milijonov manj od Realove izklicne cene (90 milijonov evrov). Igralec pa zase zahteva kar 10 milijonov evrov letne plače, s čimer bi bil z naskokom najbolje plačan posameznik v klubu.

Chelsea in Manchester United sta se prav tako zanimala za Morato, vendar se na koncu ni zgodilo nič. V vmesnem obdobju so pri AC Milanu okrepili ekipo in dali vedeti, da so izjemno ambiciozni. Zdaj je njihova ekipa takšna, da bi v njej z veseljem igral marsikateri zvezdnik. Morda tudi Alvaro Morata, ki želi v novi sezoni predvsem veliko igrati. Morata naj bi nedavno zamenjal svojega agenta, kar bi po nekaterih informacijah lahko pomenilo, da utegne spremeniti svoje staro stališče, po katerem naj v Italiji Juventusa ne bi mogel izdati.