Mino Raiola o primeru Donnarumma

Donnarumma je žrtev mobinga

Mino Raiola, zloglasni agent Gianluigija Donnarumme, razkriva svojo plat zgodbe z vratarjem AC Milana. Raiola trdi, da so pri Milanu žalili vratarja in da do pogovorov o denarju sploh še niso prišli.

Uredništvo
19. junij 2017, 10:30

Foto: splet

Agent Gialuigija Donnarumme Mino Raiola je za Sky Italia na dolgo in na široko govoril o trenutnem zapletu pri AC Milanu, s katerim talentirani vratar noče podaljšati pogodbe. Ker ima veljavno samo še za letošnjo sezono, to pomeni, da bo v najpozneje enem letu prost igralec oziroma bo prestopil že letos. 

Raiola trdi, da pri AC Milanu nad igralcem izvajajo mobing

"Situacija je postala preveč nasilna in sovražna. Ni bilo izhoda. Sprejeli smo odločitev, ki nam je ne bi biio treba. Ne gre za denar. Grozili so nam. Grozili so njegovi družini. Da ne bo več igral, grozili so tudi s smrtjo. Zdaj obstaja tveganje, da eno leto ne bo branil. Dovolj je kvaliteten, da ga to ne bo ogrozilo, toda to je mobing."

Eden glavnih očitkov, ki jih je bil tabor vratarja deležen po propadu pogajanj, je denar. Raiola je znan po tem, da zna za svoje varovance in zase izposlovati dobre pogoje, toda v tem primeru trdi, da do pogovorov o denarju sploh ni prišlo. 

"Sploh nismo nikoli govorili o denarju ali o klavzulah, saj nam niti niso dovolili tako daleč. O številkah se govori, ko so pogajanja pri koncu. Pripravljen je bil podpisati novo pogodbo, ni bilo dvomov. Potem pa so nas prislili, da smo zapustili pogajanja. Prevzemam odgovornost. Klub pa je tisti, ki izgublja igralca. Gigi mi je sam rekel, da misli, da ni smiselno nadaljevati pogovorov, če ti ljudje žalijo njega in njegovo družino. 

Na primer, pred klubskimi prostori je bil transparent. Klub bi moral igralca zaščititi in transparent umakniti. Klub bi igralca moral podpirati, ne pa mu groziti, da bo sedel na tribuni, če ne bo podpisal
."

Raiola je tudi ovrgel očitke, da naj bi AC Milan izsiljeval, ker ima na mizi ponudbe Reala, Juventusa in PSG

"Nisem govoril z drugimi klubi, nobenega dogovora ni. Ponudbe Juventusa in Reala je Gigi imel že pri štirinajstih, če bi želel iti, bi lahko že šel. Lahko vam zagotovim, da ne bo nenadnega prestopa. Rekel sem že, da ne bo odšel brez odškodnine, zato se s pogodbo ni mudilo. Potem pa smo bili prisiljeni sprejeti odločitve, ki jih nismo želeli, zato smo pogodbo zavrnili.

Sploh se ne razumem z Massimilianom Mirabellijem. To, kar počne, je blizu mobinga, če to že ni. Takšnega obnašanja ne bom toleriral, niti mu ne bom dovolil, da z njim nadaljuje. S Fassonejem nimam težav, ne nameravam iti v vojno z Milanom, toda v teh okoliščinah ne vidim načina, kako bi to lahko rešili. Rekli so nam, da se moramo odločiti do 13. junija in smo se
."