Thomas Tuchel naj bi imel ponudbo Arsenala

Tuchel prvi kandidat za Arsenal

V luči Wengerjeve dvomljive trditve, da se je že odločil glede svoje prihodnosti, nemški časnik Bild kot prvega kandidata za Wengerjevega naslednika forsira Thomasa Tuchla iz Dortmunda.

Uredništvo
20. marec 2017, 8:24

Foto: Getty Images

Arsene Wenger je po sobotnem ligaškem porazu proti WBA zatrdil, da je odločitev glede svoje prihodnosti že sprejel. Potrditev o tem, kakšna je ta odločitev, še ni. Se pa pojavlja vse več namigovanj, da se bo Wenger s koncem letošnje sezone po dveh desetletjih poslovil od vodenja Arsenala.

V luči teh špekulacij nemški časnik Bild razkriva, da naj bi pri londonskem klubu že stopili v stik s trenerjem, ki ga vidijo kot zamenjavo za Wengerja. Beseda teče o Nemcu Thomasu Tuchlu, trenutnemu trenerju Borussie iz Dortmunda

Tuchel ima z Dortmundom pogodbo podpisano do leta 2018, toda ni še jasno, če jo bo sploh oddelal do konca. Direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke je namreč nedavno zatrdil, da Tuchel zagotovo ne bo vstopil v svojo zadnjo sezono pred sprejetjem odločitve, kako naprej. Z drugimi besedami to pomeni, da se bo Tuchel, če do začetka nove sezone ne bo podaljšal pogodbe, poslovil od Dortmunda. V tem primeru je Arsenal seveda povsem realna opcija. 

V Arsenalu so namigovanja Bilda že zanikali in zatrdili, da bodo vse skupaj ustrezno "skomunicirali", ko bo pravi čas za to.