Prvič po sezoni 1970/71

Brez enajstmetrovk in izključitev

Barcelona je po sezoni 1970/71 prva španska ekipa, ki v 28 krogih prvenstva ni imela nobene izključitve, poleg tega pa njeni nasprotniki niso imeli niti ene enajstmetrovke.

Uredništvo
20. marec 2017, 2:39

Foto: Getty Images

Barcelona in Real Madrida vselej v času napetega boja za naslov ustvarjata dodaten pritisk na sodnike, pri čemer je bilo v zadnjih tednih še posebej veliko govora o polemični zmagi Barcelone proti Paris Saint Germainu in Reala iz Madrida proti Betisu. Taboru kraljevega kluba bo zagotovo dodatno kost za glodanje dal podatek, ki se je danes hitro razširil na spletu in ki so ga seveda hitro povzeli vsi mediji, ki so bolj naklonjeni madridskemu klubu.

Barcelona je namreč po nedeljski tekmi proti Valencii postala prva španska ekipa po sezoni 1970/71, ki v 28 krogih prvenstva ni imela izključenega nobenega igralca, poleg tega pa njeni nasprotniki v letošnji sezoni niso izvajali še niti enega strela z enajstih metrov. Barcelona je na drugi strani izvajala pet enajstmetrovk, proti njej pa je bilo doslej izključenih šest nasprotnikovih igralcev.