Barcelona se bo vrnila po Coutinha

Denar za Coutinha imamo pripravljen

Izvršni direktor Barcelone Oscar Grau trdi, da imajo v klubu pripravljen denar za nakup Philippeja Coutinha. Katalonski klub bo januarja iskal igralce, s katerimi bo poizkusil še okrepiti svojo ekipo.

Uredništvo
11. oktober 2017, 3:10

Foto: Getty Images

Na današnji tiskovni konferenci je CEO kluba Oscar Grau javnosti sporočil, da ima klub dovolj denarja, s katerim bo januarja skušal okrepiti ekipo trenerja Ernesta Valverdeja. Po prodaji Neymarja je v blagajni Barcelone seveda ostalo veliko denarja, posebej, ker klubu iz Liverpoola poleti ni uspelo pripeljati Brazilca Philippeja Coutinha. Toda Katalonci se v boju zanj niso predali, kot trdi Grau, bodo januarja znova poizkusili.

"V finančnem smislu smo pripravljeni, da Coutinha ali pa kakšnega drugega igralca pripeljemo januarja. Želimo imeti kar najbolj tekmovalno moštvo. Poizkušali bomo kupovati tudi, če ne bo prodaj. Klub bo ostal vzdržen, nočemo izgub, še naprej moramo ustvarjati prihodke," je dejal Grau. 

Barcelona bo poslovno leto končala z rekordnimi prihodki. Podrla bo rekord, na kar so Katalonci še posebej ponosni, četudi gre v veliki meri na račun izgube Neymarja. Letni prihodek naj bi znašal 897 milijonov evrov

"Klub je v položaju, ko trenerju lahko ponudi kar najboljšo ekipo. Klub je v dobri kondiciji. Delamo z občutkom. Številke, ki jih bomo predstavili, so rekordne. Niti v NFL ali NBA ni še nihče pridelal takšnih prihodkov. Klub je na pravi poti, da do leta 2021 zasluži milijardo evrov v enem letu."

Grau je še dodal, da bo Barcelona ne glede na politične razmere v Kataloniji in ne glede na njeno morebitno neodvisnost še naprej igrala v španski La Ligi