V Španiji so rešili polemiko v zvezi s prizoriščem finalne tekme pokalnega tekmovanja

Finale pokala bo gostil stadion Atletica

Španska nogometna zveza je sporočila, da bo finalna tekma kraljevega pokala med Barcelono in Sevillo odigrana na novem stadionu Atletica iz Madrida Wanda Metropolitano.

Uredništvo
12. februar 2018, 6:46

Foto: /

Španiji je v zadnjem času v navadi, da pred izborom prizorišča finalne tekme kraljevega pokala nastajajo polemike v zvezi s prizoriščem obračuna. Že peto leto zapovrstjo bo v finalu zaigrala Barcelona, ki je skriva želje, da bi finalno tekmo odigrala na stadionu Reala iz Madrida Santiago Bernabeuju in v domu največjega rivala slavila lovoriko ter srečanje izkoristila tudi za politični manifest.

V zadnjih štirih letih se je takšen scenarij vztrajno izogibal in tudi letos ne bo nič drugače. Že tretje leto zapovrstjo bo finalno tekmo gostil Madrid, a ne stadion Reala, temveč stadion drugega mestnega velikana Atletica. Po dveh finalnih tekmah na zdaj že rajnkem stadionu Vicente Calderon bo letošnji finale 21. aprila gostil novi Atleticov stadion Wanda Metropolitano, ki bo leta 2019 tudi prizorišče finalne tekme lige prvakov.

Barcelona je že gostovala na stadionu Wanda Metropolitana in v prvenstvu iztržila remi proti Atleticu, Sevilla pa ima nekoliko bolj grenke izkušnje, saj je  v prvenstvu na taistem stadionu izgubila proti domači ekipi.