Gerard Pique se zagovarja

"Ostaja" je bil le zadnji poizkus

Branilec Barcelone Gerard Pique trdi, da je v času objave znamenitega tvita že z 100-odstotno gotovostjo vedel, da bo Brazilec Neymar prestopil v PSG. V prestop naj bi ga na Messijevi poroki prepričal Dani Alves.

Uredništvo
12. avgust 2017, 11:16

Foto: /

Gerard Pique, jezični in zelo neposredni branilec Barcelone, je na višku prestopne sage v zvezi s prestopom Neymarja v PSG objavil tvit s sporočilom "Se queda" (ostaja - prev.), ob katerem se je vsaj za nekaj dni ustvaril vtis, da bo Brazilec zavrnil ponudbo PSG in ostal v Barceloni. Kmalu zatem se je izkazalo, da je šlo za zelo samostojno akcijo Barceloninega nogometaša, ki je ob znanem razpletu sage še danes predmet zbadanj in šal na račun njegovega nesrečnega tvita.

Pique je pojasnil ozadje omenjenega sporočila in razkril, da je bil to zgolj zadnji poizkus prepričevanja Neymarja v to, da ostane član Barcelone.

"Ne čutim se izigranega s strani Neymarja. Tisti dan, ko sem objavil ta tvit, sem 100-odstotno vedel, da odhaja. To je bil le zadnji poizkus. Neymar je bil jezen name, vendar sva na koncu zgladila vse. Socialna omrežja sem uporabil za to, da bi klubu pomagal zadržati igralca z edinstvenim talentom. Bilo je težko, vendar pa sem le želel pomagati svojemu klubu," je povedal Pique.

Radijska postaja Cadena COPE je včeraj poročala, da naj bi Pique neuradno še razkril, da naj bi Neymar odločitev o odhodu v PSG sprejel na poroki Lionela Messija v Argentini, ko naj bi ga v selitev pregovoril rojak in nekdanji soigralec Dani Alves.