UEFA je hudo kaznovala Crveno zvezdo

Zvezda zaradi Ratka Mladića brez gledalcev

UEFA je zaradi spornih transparentov izrekla hudo kazen beograjski Crveni zvezdi, ki bo morala tekmo šestnajstine finala evropske lige proti CSKA iz Moskve odigrati brez prisotnosti gledalcev.

Uredništvo
6. januar 2018, 8:06

Foto: /

Disciplinska komisija evropske nogometne zveze je izrekla kazen za incident v Belorusiji, za katerga bo morala beograjska Crvena zvezda plačati hud davek. Njeni navijači so namreč razvili transparent v podporo obsojenemu vojnemu zločincu Ratku Mladiću, obenem pa so tudi glasno skandirali njegovo ime. UEFA je za  manifestiranje političnih strasti pokazala ničelno toleranco, saj je Crveni zvezdi izrekla 50 tisoč evrov denarne kazni, za nameček pa bo morala prvo tekmo šesnajstine finala evropske lige proti CSKA iz Moskve odigrati brez prisotnosti gledalcev.

Direktor srbskega velikana Zvezdan Terzič je že napovedal, da se bodo pri Zvezdi na izrečeno kazen pritožili.

"Presenečeni smo nad kaznijo UEFA. Mislim, da smo jeseni pokazali, da kot klub maksimalno resno in angažirano pristopamo k vsaki tekmi posebej in da se vselej trudimo, da bi vse potekalo v najlepšem redu. Rastemo iz dneva v dan in takšna odločitev ni spodbudna za razvoj nogometa v Srbiji. Kazen je še posebej huda, če vemo, da smo bili v skupinskem delu evropske lige najbolje spremljan klub med  vsemi. Verjamem, da se pri UEFA tega zavedajo in da se bodo odločili zmanjšati to drakonsko kazen,"
je povedal Terzić.

Pri Zvezdi upajo, da bo UEFA odločitev spremenila tudi zarad dejstva, da je beograjski klub že prodal kar 28 tisoč vstopnic za ogled tekme proti CSKA. Tekma bo na stadionu Rajku Mitića, ki slovi pod ljudskim imenom Marakana, odigrana 13. februarja.