Marko Nikolić se še naprej bori za naslov prvaka

Nikolić s Partizanom premagal in ujel Zvezdo

Srbsko prvenstvo se znova zapleta. Čeprav je Marko Nikolić Partizan jeseni prevzel v skorajda izgubljenem položaju, je z današnjo zmago na večnem derbiju ujel Zvezdo!

Uredništvo
18. april 2017, 7:55

Foto: Nogomania

Šest krogov pred koncem sezone je srbsko prvenstvo znova odprto! Današnji večni derbi na stadionu Rajko Mitić (Marakana) je namreč poskrbel za napeto končnico sezone. Crvena zvezda je bila lani jeseni krepko pred Partizanom, ki ga je takrat kot dežurni gasilec prevzel Marko Nikolić. Bivši trener Olimpije je najprej stabiliziral ekipo, jo uigral in jo zdaj uspel točkovno izenačiti s Crveno zvezdo!

Današnji večni derbi je namreč Partizan dobil s 3:1, potem ko je dva gola (prvega s prostega strela) dosegel eden najboljših nogometašev lige, Brazilec Leonardo. Nikolić je svojega nasprotnika Božovića sicer presenetil z robutnim Tawambajem spredaj in prav ta nogometaš je dosegel zadetek za 2:1, potem ko je Crvena zvezda uspela izenačiti. 

Po derbiju Zvezda z identičnim točkovnim izkupičkom kot Partizan ostaja prva na lestvici, to pa zato, ker ima po novih pravilih ob takšnem scenariju prednost tista ekipa, ki je kot prva končala redni del sezone. Srbska liga se je namreč razdelila na t.i. ligo za prvaka in ligo za obstanek.