Direktor Juventusa v boj proti agentom

Agentom je treba stopiti na prste

Direktor torinskega Juventusa Beppe Marotta je pozval k novim regulativam, ki bi omejile naraščajočo moč vse bolj "požrešnih" nogometnih agentov.

Uredništvo
19. junij 2017, 11:26

Foto: splet

Torinski Juventus je bil vpleten v posel, v katerem so se številni zgražali nad vplivom posrednika in nad višino provizije, ki je je bil deležen za uspešno opravljen prestop. Govora je o rekordnem prestopu Paula Pogbaja iz Juventusa v Manchester United, pri katerem je bržčas vse niti v rokah držal nogometašev agent Mino Raiola, ki je imel poseben motiv za prestop, saj mu je klavzula v pogodbi omogočala nagrado v višini neverjetnih 27 milijonov evrov.

Raiolina vloga pri prestopu Pogbaja je eden od bolj jasnih in izpostavljenih primerov moči nogometnih agentov, katerim je po mnenju direktorja stare dame Beppeja Marotte treba stopiti na prste.

"Ko je klub soočen z ostalimi tekmeci, še posebej velikimi evropskimi klubi, nima druge izbire kot da sprejme zahteve, ki nasprotujejo vsej logiki. Morali bomo regulirati vloge teh posameznikov, ki so iskreni, a obenem zelo požrešni,"
je v pogovoru za La Gazzetto dello Sport povedal Marotta.

Poročilo omenjenega časnika je razkrilo, da so nogometni agenti med letoma 2013 in 2016 v žep pospravili za 1.1 milijarde evrov provizij, pri čemer so upoštevani zgolj zneski iz Uefinega sistema za nadzorovanje prestopov TMS.