1. SNL, 18. krog

Celjani v Krškem padli na trdna tla

Celjani so po štirih zaporednih zmagah doživeli poraz in sicer proti Krškemu, kjer je domače moštvo premierno vodil Radovan Karanović. Miljan Škrbić znova sam na vrhu lestvice strelcev.

Uredništvo
3. december 2017, 3:33

Krško
3 : 1

Sod.:

Celje
1 : 0
 
 
 
 
1 : 1
 
 
2 : 1
 
3 : 1
 
 
 
 
 
Krško: Marko Zalokar, Marko Krajcer, Klemen Šturm, Jan Gorenc, Josip Balić, David Kovačič (od 68. Uroš Jovanović), Leo Ejup, Veljko Batrović, Marin Jurina, Miljan Škrbić (od 91. Luka Gajić), Nikola Mandić (od 82. Ester Sokler).Celje: Metod Jurhar, Janez Pišek, Amadej Brecl, Elvedin Džinić (od 46. Nino Pungaršek), Tadej Vidmajer, Jure Travner, Luka Šušnjara, Rudi Vancaš Požeg, Luka Žinko, Jucie Lupeta, Filip Dangubić.

Foto: uradna spletna stran kluba

Nogometaši Krškega so na prvi tekmoi po odhodu Stipeta Balajića prekinili črno serijo in to proti ekipi, ki je v zadnjem času kazala zelo dobro formo in v Krško prispela s popotnico štirih zaporednih zmag. Celjani so bili danes precej pod standardi zadnjih tednov, začasni trener Krškega Radovan Karanović pa je svojo prvo tekmo v 1. SNL končal z zmago in tremi točkami.

Krčani so povedli že v sedmi minuti, ko je po slabem posredovanju junaka srečanja proti Mariboru Metoda Jurharja zadel Nikola Mandić , ki je zadel z lobom. V nadaljevanju polčasa so bili Celjani povsem nenevarni, Krško pa je imelo preko Veljka Batrovića v 35. minuti še eno priložnost za povišanje vodstva, a je njegov strel z osmih metrov za las zgrešil gol.

Celjani so ob začetku drugega dela igre pokazali več zagnanosti kot v prvem polčasu. V 55. minuti je zapretil Jucie Lupeta, izenačenje pa je sledilo osem minut kasneje, ko je v drugem poskusu Marka Zalokarja premagal Luka Šušnjara.

Kmalu zatem so si Celjani po nesporazumu med Jurharjem in Amedejem Breclom skoraj sami zabili drugi zadetek, v domačih vrstah pa je zapretil še Marin Jurina, ki je streljal čez gol. Krško je zasluženo povedlo v 73. minuti, ko je po odbiti žogi celjskega vratarja v polno zadel Miljan Škrbić, končal svoj strelski post in vnovič zasedel vrh lestvice strelcev državnega prvenstva. Že v naslednjem napadu so Krčani dokončno ugasnili vse celjske upe, ko je Batrović iz kota zadel vratnico, odbito žogo pa je v gol pospravil branilec Leo Ejup.

Celjani so pred koncem imeli priložnost vsaj za znižanje, toda pred Bianom Paulom Šauperlom, ki je ostal sam pred praznimi vrati, je požrtvovalno posredoval Marko Krajcer in odbil žogo.