1. SNL, 11. krog

Krčani bodo lažje dihali

Obračun dveh ekip, ki v tem mesecu še nista slavili, je pripadel Krčanom, ki so že v slabih dvajsetih minutah strli odpor Aluminija. Strelca Uroš Jovanović in Marin Jurina.

Uredništvo
30. september 2017, 9:55

Krško
2 : 0
400 gledalcev
Sod.: Matej Jug

Aluminij
1 : 0
 
2 : 0
 
 
 
 
 
 
 
Krško: Marko Zalokar, Marko Krajcer, Klemen Šturm, Marko Jakolič, Jan Gorenc, Tonči Mujan, Uroš Jovanović (od 78. Roko Nakić), Josip Balić, Miljan Škrbić (od 88. Luka Gajić), Nikola Mandić (od 63. Leo Ejup), Marin Jurina.Aluminij: Luka Janžekovič, Sanin Muminović, Nemanja Jakšić, Luka Čagalj (od 76. Alen Krajnc), Žiga Škoflek (od 72. Vedran Mesec), Arafat Mensah Ibrahim, Derrick Mensah, David Lukanc, Francesco Tahiraj, Marko Nunič (od 54. Damir Bartulović), Matic Vrbanec.

Foto: uradna spletna stran kluba

Krškem sta poti prekrižali ekipi, ki v zadnjih tednih nista imeli kdove veliko razlogov za zadovoljstvo. Krčani so na zadnjih treh tekmah osvojili le eno točko, tudi nogometaši Aluminija pa v istem obdobju niso zmagali.

Na stadionu Matije Gubca so se vse najbolj zanimive stvari zgodile že v prvih četrt ure igre. Srbski vezist Uroš Jovanović je v peti minuti sproži volej z dvajsetih metrov in Krčane popeljal v vodstvo, dvanajst minut kasneje pa je po asistenci Tončija Mujana - že njegovi sedmi v letošnji sezoni - zadel zadnje čase vse boljši Marin Jurina. Gostje so zapretili v 24. minuti preko Francesca Tahiraja, trinajst minut kasneje pa je bil še malce bližje Ibrahim Mensah, a je njegov strel zletel čez gol.

V 67. minuti so bili Krčani na pragu tretjega zadetka, a je prvi strelec lige MIljan Škrbić s sedmih metrov žogo poslal čez gol. Do izteka srečanja je imel Aluminij preko Vedrana Mesca in Nemanje Jakšića še dve priložnosti za znižanje zaostanka, a je mreža Marka Zalokarja ostala nedotaknjena.

Aluminij je na prvi medsebojni tekmi v Kidričevem slavil s 4:2, nato pa je v naslednjih devetih tekmah zabeležil le še eno zmago.