Jurgen Klopp o statusu Phiippeja Coutinha

Lastniki odločajo, kdo bo odšel

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je po tekmi spregovoril o možnosti odhoda Brazilca Philippeja Coutinha in odgovornost položil v roke ameriških lastnikov kluba.

Uredništvo
13. avgust 2017, 6:45

Foto: Getty Images

Liverpool je prvenstveno uverturo proti Watfordu sklenil z remijem (3:3), na prvi tekmi pa ni računal na Brazilca Philippeja Coutinha, ki ima - tako navaja klub - težave s hrbtom. Ne glede na to, je bilo po koncu tekme največ govora prav o igralcu, ki ni igral, kar je trenerja Liverpoola Jurgena Kloppa spravilo v precej slabo voljo.

"Nisem imel časa razmišljati o tem (statusu Coutinha - op.a). Moral sem se pripraviti na tekmo," je začel Klopp.

"Če bi bil jezen, bi to igralcu povedal v obraz. Nisem videl zahteve za prestop, vendar pa bi rad povedal nekaj bolj pomembnega."

"Kot trener nogometnega kluba imam šefe. Oni odločajo, na primer, ali bomo prodali igralca ali ne. Nato moram njihovo odločitev sprejeti. Če ga ne bodo prodali, ne bom več vpleten. Odgovoren sem za vse svoje igralce, ne le za enega, dva ali tri. Ne morem povedati nič drugega. Delam z igralci, ki jih imam trenutno na voljo."


"Morali boste vprašati klub. Nisem videl vaših insajderjev. Vprašajte njih. Mislim, da je bil klub v svojem pojasnilu precej jasen. To je vse," je povedal Klopp, in za konec še odgovoril na vprašanje, ali je Coutinho z izraženo željo po prestopu razočaral soigralce.

"Nisem del debat med igralci. Veliko ljudi lahko kaj pove o tem. Jaz nisem del tega,"
je odgovoril Klopp.