Crvena zvezda je priisljena v prodajo dveh velikih biserov mladinskega pogona

Brata Ilić rešujeta Zvezdo

Srbski mediji poročajo, da bo Crvena zvezda veliko luknjo v blagajni zakrpala s prodajo bratov Luke in Ivana Ilića, ki se za 5.5 milijona evrov selita v bogati angleški Manchester City.

Uredništvo
17. julij 2017, 10:13

Foto: uradna spletna stran kluba

Crvena zvezda bo v kratkem ostala brez dveh velikih biserov mladinskega pogona, v zameno za to pa bo kot vse kaže korenito zmanjšala svoje dolgove do bančnih ustanov, ki klub že dolga leta držijo v primežu. Večernje novosti poročajo, da je vodstvo beograjskega kluba sklenilo dogovor z angleškim Manchester Cityjem za prestop bratov Luke in Ivana Ilića, ki sta v članski ekipi rdeče-belih skupaj odigrala manj kot 90 minut!

Oba brata igrata na položajih zadnjih zveznih igralcev, zanimivo pa je, da je v prvi ekipi prej debitiral dve leti mlajši Ivan Ilić, ki je aprila pri 16 letih in 15 dneh starosti postal najmlajši debitant v zgodovini kluba. Luka Ilić, ki šteje 18 let, je v prvi ekipi Crvene zvezde debitiral na prvi uradni tekmi v letošnji sezoni in sicer v kvalifikacijah za uvrstitev v evropsko ligo proti malteški Floriani, ko je v igro vstopil tik pred koncem tekme.

Omenjeni časnik poroča, da bo Crvena zvezda dva največja bisera mladinskega pogona prodala za 5.5 milijona evrov, pri čemer bo glavnina zneska namenjena poplačevanju dolga do Univerzal banke, s katero je klub sklenil dogovor o odpisu obresti v višini sedmih milijonov evrov, če bo v roku leta dni poplačala glavnico v višini 6.8 milijona evrov. Srbski mediji tako celo poročajo, da bi bil z vidika Zvezdinega računovodstva prestop bratov Ilić lahko vreden celo 13 milijonov evrov.
Crvena zvezda bi tako prvič po dolgem času skupen klubski dolg znižala pod 25 milijonov evrov, za njo pa je že dokaj uspešen prestopni rok, saj je predhodno za 1.5 milijona evrov prodala Srdjana Plavšića, ki je za 1.5 milijona evrov odšel v praško Sparto, za podoben  znesek pa na bi odšel tudi vratar Filip Manojlović, ki je na pragu prestopa v španskI Getafe.