Cityjev igralec sezone nima želja po povratku v domovino

Kariero bi rad končal v Cityju

Odlični španski vezist David Silva ne čuti nikakšnih potreb, da bi pred koncem kariere nase nadel majico katerega od španskih velikanov. Upokojil bi se rad kot član Manchester Cityja.

Uredništvo
19. junij 2017, 10:48

Foto: Getty Images

Španska javnost kot vse kaže ne bo imela privilegija uživati v igri enega najboljših španskih nogometašev zadnjih let Davida Silve, ki bo po vsej verjetnosti najboljši del svoje kariere preživel v majici angleškega Manchester Cityja. Silva se je na stadion Etihad preselil že leta 2010, njegova obstoječa pogodba pa je veljavna do leta 2019 in trenutno 31-letni vezist nima niti najmanjših potreb po menjavi kluba. V pogovoru za Daily Mail je celo razkril, da se želi upokojiti kar v majici Cityja.

"Zelo sem srečen pri Cityju in tukaj bi rad igral čim dlje. Vse je odvisno od mojega zdravja, kakovosti mojih iger in od tega, ali me bodo v klubu še hoteli. Rad bi ostal do konca kariere, vendar pa je Premier League zelo zahtevno prvenstvo. Nogomet je tukaj veliko bolj fizičen kot na primer v Španiji, zato je težko napovedovati,"
je povedal Silva.

Manchester City ima za svoje visoke standarde za seboj skromno sezono, a Silva kljub temu ne dvomi v to, da bo Josep Guardiola v City prinesel velik uspeh.

"Guardiola vidi nogomet. On čuti nogomet. Ima tudi sposobnost, da vse to ubesedi in posreduje igralcem. S tako dobrim trenerjem še nisem sodeloval. Včasih si na treningu zaželi žoge in še vedno je zelo, zelo dober. Žilice za nogomet nikakor ni izgubil. Pomagal mi je pri tem, da imam prostor, ko dobim žogo v noge. Guardiolin slog nogometa mi zelo ustreza, saj mi omogoča, da v napadalnih položajih pridem do prostora. Zaradi njega sem bolj osredotočen pri tem, kam spraviti žogo. Vedno nekje obstaja prostor. Jaz ves čas iščem ta prostor in zaradi tega so naši napadi lahko bolj kakovostni," je povedal Silva.