Nihče kot Sanchez

Alexis je podrl vse rekorde

Manchester United je razkril, da klub nikoli ni prodal toliko dresov zimske okrepitve, kot se je to zgodilo v primeru Alexisa Sancheza. Rekorde je Alexis v času prestopa rušil tudi na socialnih omrežjih.

Uredništvo
9. februar 2018, 12:17

Foto: Getty Images

Prvi operativec Manchester Uniteda Ed Woodward pravi, da je klub s prihodom Alexisa Sancheza postavil nove mejnike pri prodaji dresov in interakciji na socialnih omrežjih. Na Facebooku Sanchezu ni bil kos niti Brazilec Neymar, ki je dominiral ob lanskem rekordnem prestopu iz Barcelone v Paris St. Germain.
 
"Alexis Sanchez je postavil nov rekord pi prodaji dresov januarske okrepitve – prodali smo kar trikrat več njegovih dresov v primerjavi s prejšnjim rekordom," je dejal Woodward in dodal: "Ta prestop je generiral tudi zelo zanimive statistike na socialnih omrežjih. To je bila največja objava Uniteda na Intagramu s kar dva milijona všečki in komentarju ter najbolj deljena Unitedova objava na Facebooku vseh časov. Če to postavim v kontekst: objava je generirala kar 75 odstotkov več interakcije, kot pa prodaja najdražjega igralca v zgodovini Neymarja lani poleti iz Barcelone v PSG."
 
S pozitivno novico je United pomiril navijače zaradi finančne izgube ob koncu lanskega koledarskem letu, ki jo pri Unitedu pripisujejo spremembam zakonov v ZDA odkar je predsednik Donald Trump.