Incident na Celtic Parku

Navijač skušal brcniti Mbappeja

Navijač Celtica je med včerajšnjim srečanjem proti PSG vdrl na igrišče in skušal brcniti zvezdnik v gostujočih vrstah Kyliana Mbappeja. Škotskim prvakom grozi visoka kazen UEFA.

Uredništvo
13. september 2017, 11:35Včerajšnji obračun med Celticom in Paris Saint Germainom je vseboval veliko obstranskih elementov, ki nikakor ne govorijo v prid fair playa v nogometu. Brazilec Neymar se je po koncu srečanja arogantno odzval na željo po rokovanju mladega branilca Celtica Anthonyja Ralstona, vroče pa je bilo tudi med samo tekmo in sicer zaradi incidenta v prvem polčasu, ko je na igrišče vdrl navijač Celtica in skušal brcniti gostujočega napadalca Kyliana Mbappeja.

Navijač je 180 milijonov vrednega zvzednika pariškega moštva sicer zgrešil, kljub temu pa Celticu grozi huda kazen evropske nogometne zveze, ki bo o incidentu zasedala in odločala 19. oktobra, ko bo celotno zadevo preučil organ UEFA za nadzor, etiko in disciplino.

Gledalci na stadionu so se na skrajno nešportno potezo navijača odzval z žvižgi.

"Mislim, da je njihova reakcija povedala vse. V vsakem klubu in na vsakem stadionu bi bili zelo razočarani, če bi navijač na takšen način vdrl na igrišče. Prepričan sem, da bodo v klubu opravili s tem navijačem. Česa takšnega ne bi smeli videti,
" je po tekmi povedal trener Celtica Brendan Rodgers.

Celtic je sicer zelo kritičen klub v smislu upoštevanja disciplinskih standardov, saj je v zadnjih šestih letih prejel kar 11 različnih disciplinskih kazni. Nazadnje je bil kaznovan zaradi neprimernega transparanta na kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v ligo prvakov proti Linfieldu, ko mu je UEFA naložila 20.600 evrov denarne kazni ter za dve tekmi zaprla sektor, na katerem so nastanjeni organizirani navijači iz skupine Green Brigade.