Neymar je dosegel kar štiri gole in prispeval še dve asistenci

Neymar: Gol za Puskasa in vzkliki "Cavani, Cavani"

Brazilski as Neymar je sinoči dosegel enega najbolj spektakularnih zadetkov v svoji karieri, nedolgo zatem pa so ga navijači "nagradil" z vzkliki "Cavani, Cavani", ker soigralcu ni prepustil izvajanja enajstmetrovke.

Uredništvo
18. januar 2018, 8:46

Foto: /

Včerajšnji obračun med Paris Saint Germainom in Dijonom je razkril celo življenjsko zgodbo brazilskega virtuoza Neymarja v malem. Čarobni Brazilec je odigral popolno tekmo, nasprotniku zabil kar štiri gole in prispeval še dve asistenci ter tako še enkrat več dokazal, da je v optimalni formi igralec, ki se lahko brez težav že danes postavi ob bok največjima nogometnima zvezdnikoma zadnjega obdobja Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu.

Neymar je enega od štirih zadetkov dosegel na način, ki ga lahko doseže zgolj peščica igralcev na svetu. Žogo je sprejel na sredini igrišča, se v divjem prodoru sprehodil mimo štirih branilcev Dijona in žogo spravil v mrežo, zadetek pa skoraj zagotovo še dolgo hit napovednih "špic" in bržčas tudi resen kandidat za nagrado Puskas, ki jo prejme avtor najlepšega zadetka v koledarskem letu.Neymarjev večer pa vseeno ni minil brez nevšečnosti, ki jih gre znova pripisati njegovemu značaju, zaradi katerega v zadnjih letih ni bil preveč uspešen pri združevanju navijačev kot sta denimo počela njegova brazilska predhodnika Ronaldinho ali Ronaldo. Pri izidu 7:0 je Neymar v 82. minuti izvajal enajstmetrovko, s čimer je preprečil soigralcu Edinsonu Cavaniju, da bi on izvajal strel z bele točke in z morebitnim zadetkom postal najboljši strelec v zgodovini Paris Saint Germaina. Cavani je namreč v prvem polčasu dosegel svoj 156. gol in se na večni lestvici strelcev izenačil z Zlatanom Ibrahimovićem, morebitni zadetek z bele točke pa bi pomenil, da bi sijajni urugvajski golgeter postal absolutni lastnik enega najbolj prestižnih rekordov v zgodovini katerega koli nogometnega kluba.

Neymarjeva sebičnost med navijači ni naletela na pozitiven odziv. Navijači so Neymarja pred izvajanjem enajstmetrovke nagradili z glasnimi žvižgi, z delov tribun pa so se slišali tudi vzkliki "Cavani, Cavani", ki Brazilca niso pustili ravnodušnega. Cavani je Neymarju po doseženem zadetku čestital, vendar pa nov trenutek manifesta Neymarjeve sebičnosti zagotovo ne bo izboljšal njegove načete javne podobe, saj trenja s Cavanijem trajajo že vse od prvega dela sezone in znamenite tekme proti Lyonu, ko se oba zvezdnika nista mogla dogovoriti, kdo bo izvedel enajstmetrovko.