Marcelo ostaja v Madridu

Marcelo Realov do 2022!

Morda najboljši levi bočni branilec na svetu Marcelo je po pričakovanjih podaljšal svojo pogodbo z madridskim Realom! Odlični Brazilec je madridskemu klubu obljubil zvestobo vse do leta 2022.

Uredništvo
13. september 2017, 3:50

Foto: Getty Images

Pri madridskem Realu so danes potrdili, da so z brazilskim bočnim branilcem Marcelom podpisali novo pogodbo. Devetindvajsetletni Marcelo, ki je v Madridu že od leta 2007, ko je prišel iz Fluminenseja, se bo na stadionu Santiago Bernabeu pri evropskih in svetovnih prvakih zadržal do leta 2022. 

Marcelo se je v zadnjih letih uveljavil kot eden najboljših, če ne najboljši levi bočni branilec na svetu. Znan je po tem, da veliko sodeluje pri gradnji igre, pri napadih, vselej pa se tudi neumorno vrača v obrambo. V letošnji sezoni je začel vse tri doslej odigrane ligaške tekme, odigral pa je tudi obe tekmi superpokala proti Barceloni. 

Za Real je Marcelo odigral že 414 tekem, zdaj pa ima priložnost, da preseže slovitega rojaka Roberta Carlosa, ki jih je odigral 527 in je še vedno rekorder v smislu tujca, ki je odigral največ tekem za Real.