Trener Reala iz Madrida po novem prvenstvenem razočaranju

Zidane: Liga še ni odločena

Trener Reala iz Madrida Zinedine Zidane je Barcelono že zdavnaj izgubil z radarja, a kljub temu ponavlja, da boj za naslov prvaka zanj še ni izgubljen. Zidane je v Valencii menjal jeznega Cristiana Ronalda.

Uredništvo
4. februar 2018, 7:47

Foto: Getty Images

Real iz Madrida je v Valencii doživel novo prvenstveno razočaranje, saj je ostal brez zmage tudi proti skromni ekipi Levanteja, ki je v letošnji sezoni ni uspel premagati na nobenem od obeh medsebojnih obračunov. Mož odločitvi je bil italijanski stari maček Giampaolo Pazzini, ki je minuto pred koncem rednega dela tekme zadel v polno in poskrbel za to, da njegov debi v La Ligi ni ostal neopažen.

Če bo Barcelona danes na mestnem derbiju premagala Espanyol, bo imela s tekmo več pred Madridčani kar 21 točk prednosti, kar se v zgodovini boja za naslov španskega prvaka še ni zgodilo. Trener galaktikov Zinedine Zidane kljub temu beži od mračne realnosti in po vsakem neuspehu ponavlja iste besede, ki vse bolj zvenijo v prazno.

"Nikoli ne bom priznal, da je boj za naslov končan. Še vedno je v igri veliko točk. Danes smo izgubili dve točki na tekmi, na kateri smo imel vse pod nadzorom. Želeli smo si tretje zaporedne zmage, a je nismo dobili," je povedal Zidane.

Ronaldo sem menjal, ker sem rabil novega vezista
Zidane se je na obračunu proti Levanteju odločil za menjavo igralca, katerega menjava je "dovoljena" le v primeru poškodb ali posebnih razmer. Tokrat ni bilo ne prvega ne drugega, temveč zgolj taktična potreba.

"Odločil sem se za menjavo, ker sem potreboval igralca več na sredini,"
je menjavo Cristiana Ronalda za Isca pojasnil Zidane.

"Potrebovali smo več moči na sredini, saj smo se branili z Marcom Asensiom in Karimom Benzemajem. V igro je moral vstopiti tudi Lucas Vazquez, sprememba je bila nujna."