Z veseljem je ostal v Italiji

Džeko: Roma je moja družina

Edin Džeko je bil januarja tik pred prestopom iz Rome k Chelseaju, a je nazadnje ostal v večnem mestu. Lanski prvi strelec Serie A se v Rimu odlično počuti in ni čutil potrebe po spremembah.

Uredništvo
2. februar 2018, 12:36

Foto: Getty Images

Edin Džeko je bil del ene najbolj odmevnih zimskih prestopnih zgodb, a na koncu ni menjal okolja. Zanimanje Chelseaja je sicer lanskemu prvemu strelcu Serie A godilo, vendar se mu ni mudilo nazaj v Anglijo, kjer je pred leti igral za Manchester City.
 
"Res je, da smo se pogovarjali. Zanimanje Chelseaja mi je bilo v čast, to je klub, ki ga spoštujem in občudujem," pravi Džeko in dodaja: "Na koncu sem vesel, da sem ostal pri Romi. Roma je namreč postala moj doma in velik del mojega življenja."
 
Džeko se je v Rim preselil leta 2015, sprva kot posojen igralec Man Cityja. V Serie A je na 90 tekmah zabil kar 47 golov. "Od prvega dne so me v Rimu sprejeli kot svojega in tega ne bom nikoli pozabil. Na to mesto me vežejo nekateri najlepši spomini, tu sta se rodila moja otroka. Verjamem, da imamo pred seboj še veliko lepih trenutkov. Roma je moja družina in ponosno bom še naprej nosil to majico," je zatrdil prvi strelec reprezentance Bosne in Hercegovine.