Trener Tottenhama je zelo ponosen na predstavo svojih varovancev

Pochettino: Zelo sem ponosen

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino je izrazil veliko zadovoljstvo nad načinom, kako so se njegovi varovanci pobrali po zaostanku z 0:2 in si priigrali odlično izhodišče pred povratno tekmo na Wembleyju.

Uredništvo
14. februar 2018, 9:17

Foto: Getty Images

Tottenham se je v svojem kratkem udejstvovanju v ligi prvakov izkazal kot pravi demon italijanskih klubov. V sezoni 2010/11 je navdušil svet z dvema odličnima predstavama proti tedanjemu evropskemu prvaku Interju, nato pa je v osmini finala izločil AC MIlan, ki je pravzaprav po tistem porazu vstopil v ero mraka, iz katere ni izstopil še danes.

V letošnji sezoni lige prvakov Tottenham za četrtfinale čaka še en izjemno zahteven obračun proti izkušnemu in neustrašnemu nasprotniku, vseeno pa je vtis po prvem polčasu v Italiji zelo pozitiven. Tottenham je v Torinu namreč nadoknadil zaostanek z 0:2, poleg tega pa je po prepričanju številnih pokazal veliko več kot favorizirani Juventus. Način, na katerega se je Totteham vrnil v igro, je navdušil tudi trenerja moštva Mauricia Pochettina.

"Po zaostanku z 0:2 sem se počutil zares slabo. Začeli smo zelo šlampasto. Vendar pa smo nato pokazali velik karakter in na to sem zelo ponosen. V tem tekmovanju smo še vedno mlada ekipa. Pokazati takšno predstavo je zares fantastično,"
je po tekmi povedal Argentinec.

"Energija je bila fantastična in pomembno je tudi vedeti, da smo imeli en dan manj časa  za pripravo. Juventus je igral že v petek, mi pa v soboto. V takšnem tekmovanju kot je liga prvakov en dan pomeni zelo veliko. Derbi je bilo zelo čustveno napet in na takih tekmah porabiš še več energije kot sicer."


"Imeli smo več žoge in Juventus smo prisilili v to, da je igral globoko in se zanašal na protinapad. Bili smo zelo zbrani. Zahtevne so bile le začetne minute, nato pa smo dominiral proti Juventusu in to je vredno vseh pohval. Ni veliko ekip, ki pridejo v Torino in dominirajo proti Juventusu. Dokazali smo, da smo zreli. To je moja četrta sezona v klubu in še vedno napredujemo v vseh aspektih."