Osasuna je zavrnila Athletic

Klavzula "anti-Athletic" za Berenguerja

Španska Osasuna je za 5.5 milijona evrov prodala Alexa Berenguerja, ki je bil zaradi baskovskega porekla na vrhu seznama želja Athletica. Kariero bo nadaljeval daleč stran od Bilbaa.

Uredništvo
17. julij 2017, 11:32

Foto: uradna spletna stran kluba

Španska Osasuna je v besu zaradi nenehnega bega talenta k Athleticu iz Bilbaa največjemu baskovskemu klubu napovedala vojno, ki že dobiva otipljivo obliko. V klubu naj bi mladim upom ponudili anekse k pogodbam, v katerih so se morali zavezati, da ne bodo prestopali v osovraženi Athletic, na poseben način pa so Athletic izigrali tudi v bitki za 22-letnega krilnega igralca Alexa Berenguerja.

Berenguer je navkljub izpadu Osasune v drugo ligo opozoril nase, zaradi baskovskega porekla pa se je hitro zavihtel na vrh seznam želja Athletica, ki lahko zaradi svoje klubske politike kupuje zgolj nogometaše baskovskega porekla. Athletic je bil zanj pripravljen plačati več kot nekateri snubci iz Italije, po številnih preobratih pa je Osasuna danes sporočila, da je Berenguerja prodala Torinu in ne Napoliju, ki je dolgo časa nastopal kot njegov najresnejši nešpanski snubec.

Španski mediji trdijo, da je Osasuna Berenguerja prodala za precej manjši znesek kot ga je ponujal Athletic, saj bo Torino zanj odštel 5.5 milijona evrov, še en milijon evrov pa je vezan na različne bonuse na uspešnost Torina.

Pogodba s Torinom pa vsebuje še eno zanimivo "cvetko". Ker v Osasuni pričakujejo, da bo Berenguer dolgoročno ostal na radarju Athletica, so izposlovali klavzulo, po kateri bo moral Torino plačati 1.5 milijona evrov, če bo Berenguer v prihodnje iz Torina prestopil v Athletic. Klavzula seveda velja zgolj za Athletic in noben drug klub.