Coutinho v prvem daljšem intervjuju po prihodu k Barci

Coutinho: Boli me, ker me ne bo v LP

Katalonski 8tv je kot prvi po prestopu Philippa Coutinha iz Liverpoola v Barcelono uspel "ujeti" Brazilca, ki je bolj poglobljeno spregovoril o prvih tednih na Camp Nouu.

Uredništvo
8. februar 2018, 7:00

Foto: Getty Images

Vse od prihoda v Barcelono je Philippe Coutinho po svoji predstavitvi govoril le za klubsko televizijo in na uradnih medijskih terminih po tekmah. Katalonska televizija 8tv je Coutinha dobila pred svoje kamere, Brazilec pa je spregovoril o napornih trenutkih, ko se je (ne)uspešno pripravljal prestop iz Liverpoola.

"Želel sem priti v Barco. Poleti smo poskušali na vse načine, toda ni bilo mogoče, ostal sem in delal za Liverpool," se je spominjal Coutinho, ki so ga Katalonci v zimskem prestopnem roku le uspeli pripeljati za (najmanj) 120 milijonov evrov odškodnine, kar je nov klubski rekord. Coutinho pravi, da se bo v "Blaugrani" prilagodil in igral na katerem koli položaju.

"Na levi sem igral velikokrat v karieri, toda lahko igram na katerem koli položaju, poskušal se bom prilagoditi zahtevam 'misterja' (trenerja, op. a.) in taktičnemu sistemu Barce," izjavlja 25-letnik po rodu iz Ria de Janeira, ki priznava, da ga boli, ker ne bo mogel pomagati soigralcem v Ligi prvakov. Barcelono čakata dve tekmi osmine finala s Chelseajem.

"Boli me, ker ne bom mogel igrati Lige prvakov z Barco. Če jo bomo letos osvojili, pa bom imel občutek, kot da je povsem moja, slavil bom, ker bom del ekipe. Tu želim spisati svojo zgodovino in osvajati trofeje," še pravi Coutinho.

"Zelo si želim zabiti prvi gol pri Barci, toda še ne vem, kako bom slavil. Upam pa, da bo prišel hitro. Všeč mi je številka 14, ker ima zgodovinsko težo. Ne obremenjujem se preveč s številko dresa, ko jo je potrebno izbrati. Pomembno mi je, da se hitro vklopim v ekipno dinamiko."