Gerard Pique v novem vrtincu kritik in kontroverznosti

Pique: Oni žalijo, jaz pa sem nespoštljiv?

Gerard Pique je navijačem Espanyola, ki so besni nanj in na njegove očitke o Cornelli, pokazal, da naj utihnejo. Prepričan je, da se mu godi krivica, kajti groženj, ki jih prejema njegova družina, ne izpostavlja nihče.

Uredništvo
5. februar 2018, 9:26

Foto: Getty Images

Branilec Barcelone Gerard Pique je še enkrat več zasenčil vse v klubu in postal glavna zgodba dneva pri katalonskem nogometnem velikanu. Z gesto, ki jo je usmeril v navijače Espanyola, je namreč znova razvnel strasti in to le nekaj dni zatem, ko je pristaše Espanyola razjezil s tem, ko je govoril, da je klub v resnici iz Cornelle. Usoda je hotela, da je prav Pique včeraj izenačil izid na metnem derbiju in po doseženem golu provokativno slavil.

"Proslavljanje gola je bilo nekaj posebnega po vsem, kar se je dogajalo v zadnjem tednu. Nekateri navijači so me žalili in mojo družino tudi. Sporočil sem jim, da naj bodo tiho, morda ne bi smel. Poznam veliko dobrih navijačev Espanyola. Morda bi moral vse skupaj usmeriti v klub in vodstvo. Espanyol je iz Cornelle, kot sem rekel. Vem, da jih boli, bil sem sarkastičen. Toda to ni nespoštovanje, to je dejstvo. Pritožujejo se, ne raziskujejo pa žaljivk, ki jih prejema moja družina. To je nespoštovanje. To, da sem jih rekel naj utihnejo, je še najmanj, kar sem lahko storil," je po tekmi povedal branilec španske reprezentance.

Pique je bil nato soočen z vprašanjem, če ne misli, da bi morali biti nogometaši vendarle malce bolj odgovorni.

"Igralci nosijo odgovornost, toda tudi mi smo ljudje. Obstajajo meje. Če vodilni pri Espanyolu ne reagirajo, potem ne mislim biti tiho."