John Mary je še vedno opcija za Maribor

Bo velika zimska okrepitev Maribora vendarle Mary?

Zlatko Zahović bi se po nakupu novega branilca lahko znova posvetil napadu Maribora. John Mary ostaja njegova velika želja. Napadalec Rudarja še ne gre na Kitajsko, ga bo uspelo dobiti Mariboru?

Miran Zore
12. januar 2018, 7:00

Foto: NK Rudar Velenje / Jurij Kodrun

Prestopa Jeana-Clauda Billonga in Nina Kukovca sta v blagajno Maribora skupaj prinesla kar tri milijone evrov. Če temu dodamo še 700.000 evrov za prestop Žana Celarja v Romo na začetku sezone in seveda vse evropske milijone, ki jih je v letošnji uspešni evropski sezoni zaslužil Maribor, potem je jasno, da Zlatko Zahović s sodelavci sedi na kupu denarja. 

Nekaj malega bo Maribor investiral v srbskega branilca Sašo Ivkovića, ki prihaja iz Voždovca, Kenan Pirić in Kassim Doumbia pa sta oziroma bosta prišla brez odškodnine. Prestop Marijana Ćavarja zaenkrat ni realiziran.

Ima pa športni direktor Maribora v svojih mislih še vedno igralca, za katerega se zanima že dlje časa. Napadalec Rudarja John Mary je po telesni zgradbi in načinu igre profil napadalca, ki je povsem po Zahovićevem okusu (kot denimo pred njim tudi že Jean-Philippe Mendy, pa pred tem Dalibor Volaš...).

Mary je dober strelec, ki bi v boljši ekipi verjetno lahko dal še več kot daje v Rudarju. Pri slednjem so se od njega nedavno že poslovili in ga preselili v drugo kitajsko ligo, toda z objavo na uradni spletni strani so se vendarle prenaglili, saj je igralec prestop zanikal.

To pomeni, da Mary za Maribor še ni izgubljen in kot smo izvedeli, v Mariboru nad njim še niso obupali. Mary sicer ni edina napadalna opcija na trgu za Maribor, toda dejstvo je, da Rudar denar močno potrebuje, Maribor pa denar ima in očitno tudi željo, da 24-letnega napadalca iz Nigerije pripelje v Ljudski vrt. Odškodnina v rangu od 200.000 do 400.000 evrov je za slovenske razmere sicer kar zajetna, toda glede na trenutne plačilne sposobnosti Maribora vse prej kot nemogoč zalogaj za državne prvake. Sploh, če vemo, da je Maribor za še ne polnoletnega igralca dobil skoraj še enkrat toliko...