Nolito uživa v dobrem začetku sezone pri Sevilli

Najprej oseba, šele nato nogometaš

Sevilla je na reprezentančni odmor odšla z domačima zmagama nad Mariborom in Malago. Napadalec Nolito ne more prehvaliti vzdušja v moštvu.

Uredništvo
7. oktober 2017, 7:35

Foto: Getty Images

Prvi zasledovalec Barcelone v dosedanjem delu španskega prvenstva ni Real Madrid. To ni niti Atletico Madrid, temveč Sevilla, ki so ji po slovesu športnega direktorja Monchija številni napovedovali težke čase, a je prihod novega trenerja Eduarda Berizza skupaj z okrepitvami, ki spet niso razočarale, na stadion Ramona Sancheza Pizjuana prinesel veliko veselja.

V to dobro razpoloženje se je odlično vklopil tudi napadalec Nolito, ki je z Berizzom uspešno sodeloval že pri Celti Vigu, pred nadaljevanjem bojev v La Ligi in Ligi prvakov pa je spregovoril za klubsko televizijo.

"V tej Sevilli vlada zelo dobro vzdušje in to se prenaša na zelenico. To je bilo ključno, vse skupaj pa se je pokazalo tudi v številu naslovov, ki jih je osvojila ta ekipa," je dejal produkt Barcelonine šole.

"Vsi se spoštujemo, tudi tisti, ki igramo na istem položaju. Tukaj moramo vsi veslati v isto smer, pa če igra eden ali drug," nadaljuje Nolito.

Odlične predstave Wissama Ben Yedderja, ki je Mariboru ob zmagi s 3:0 zabil hat-trick, so malce zasenčile prihod bivšega člana Manchester Cityja, ki se je v domačo Andaluzijo vrnil v zameno za devet milijonov evrov in zaenkrat prispeval en gol v prvenstvu.

"Navijači? Vedno cenim takšne reči. Najprej moraš biti oseba, šele nato nogometaš," je pogovor nadaljeval vedno nasmejani napadalec. "To ti potem ostane, moraš biti prijazen, saj nas igralcev to nič ne stane. Kasneje to pogrešaš. To, da sem nogometaš, sam jemljem kot nekaj začasnega," pravi Nolito, ki ne bo nikoli pozabil na izvrstne sezone v Vigu. Ta ga je pripeljala na prag povratka na Camp Nou, toda ...

"Čutim, da me imajo v Vigu zelo radi. Moji hčerki sta Galicijki in vesel sem bil, ko sem igral pri Celti. Barcelona? Celta je želela, da plača klavzulo, ta je znašala 18 milijonov, Barci pa tega ni uspelo plačati. Jaz sem klubu rekel, da naj sprejmejo, kar jim bodo dali," je razkril Nolito.

Nogometaš, ki bo sredi meseca dopolnil 31 let, se tudi s smehom spominja sodelovanja z Luisom Enriquejem v B-ekipi Barcelone, kjer mu je hitro postalo jasno, da ima opravka s telesno izjemno pripravljenim trenerjem.

"Na trening je prišel s kolesom in videti je bilo, kot da je ravno oddelal triatlon. Kar malce me je bilo strah," je izjavil Nolito.