Riyad Mahrez je spregovoril

Mahrez: O meni kroži kup laži

Po skoraj desetih dneh molka se je oglasil alžirski zvezdnik Riyad Mahrez in zavrnil vztrajno poročanje medijev, da je treninge Leicester Cityja bojkotiral zaradi neuresničenega prestopa v Manchester City.

Uredništvo
10. februar 2018, 7:34

Foto: Getty Images

Angliji je osrednja novica pred prihajajočim prvenstvenim krogom povratek Alžirca Riyada Mahreza na treninge Leicestra, ki naj bi jih vse od izteka januarskega prestopnega roka bojkotiral zaradi neuresničenega prestopa v Manchester City. Prestop enega od junakov sezone, v kateri je Leicester senzacionalno osvojil naslov angleškega prvaka, je bojda padel v vodo zato, ker je Leicester zanj zahteval kar 100 milijonov evrov odškodnine, čemur tudi bogati Manchester City ni bil pripravljen slediti.

Nadaljevanje zgodbe je zamotano v meglico. Mahrez od konca prestopnega roka ni igral, obenem pa naj bi več kot teden dni bojkotiral treninge in si vmes nakopal že precej visoko denarno kazen. Po dnevih nejasnosti se je Mahrez včeraj vendarle pojavil na treningu, podal pa je tudi izjavo, v kateri je obsodil poročanje tistih medijev, ki so poročali, da naj bi samovoljno bojkotiral treninge. Kljub temu razlogov za svojo odsotnost ni podal.

"V zadnjih desetih dneh je veliko ljudi, ki so trdili, da so moji prijatelji, govorilo o meni in govorilo o stvareh, o katerih se jim ne sanja. Številni novinarji so sprejemali zaključke, ne da bi vsaj primerno raziskali ozadje. Rad bi razjasnil, da so vse domneve, ki so se pojavljale o meni, povsem neresnične,"
je zapisal Mahrez.

"Ne jaz ne moji zastopniki nikoli nismo dajali nikakršnih stališč, zato gre za predpostavke brez temeljev. V Leicestru so vedno poznali moje namene in bili seznanjeni z mojim razmišljanjem. Bil sem del ekipe Leicestra, ki je beležila izjemne uspehe, na čelu z uvrstitvijo v Premier League in kasneje naslovom prvaka. Moji cilji so ves čas nespremenjeni in vedno sem dajal od sebe 100 odstotkov. Tako je še danes in tako bo tudi v prihodnje. Lahko ste prepričani, da sem za Leicester še naprej boril po svojih najboljših močeh."

Trener Leicestra Claude Puel je še v četrtek namigoval na to, da Mahrez ne bo kandidiral za nastop na sobotnem obračunu proti Manchester Cityju, po zadnjih informacijah sodeč pa bo najboljši igralec EPL v sezoni 2015/16 danes vendarle zaigral.