Radamel Falcao naj bi tekmecem dejal, naj "upočasnijo"

Perujci, igrajte bolj "na izi"

Južnoameriški mediji kolumbijskega zvezdnika Radamela Falcaa obtožujejo, da je v zaključku tekme proti Peruju tekmecem sugeriral, naj se ne naprezajo preveč, ker remi ustreza obema ekipama.

Uredništvo
12. oktober 2017, 10:58Južni Ameriki je po koncu kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo veliko govora o dogodkih na tekmi zadnjega kroga med Perujem in Kolumbijo, ki se je končala z delitvijo točk. Ta je ustrezala obema stranema, saj so si Kolumbijci zagotovili avtomatično vstopnico za svetovno prvenstvo, Perujci pa so zasedli peto mesto in se bodo v dodatnih kvalifikacijah pomerili z zmagovalko kvalifikacij v Oceaniji Novo Zelandijo.

Kamere so prvega kolumbijskega zvezdnika Radamela Falcaa ujele v zadnjih minutah tekme, ko je pristopil k več igralcem perujske reprezentance in jim z zakritimi ustmi nekaj precej intenzivno pojasnjeval. Sledili so logični sklepi, da je Falcao Perujcem sugeriral naj "stopijo na žogo", čemur je sledila akcija, v kateri se je zdelo, da so si Perujci do izteka sodnikovega podaljška brezidejno podajali žogo in tekmo privedli do želenega konca.

Remi med Perujem in Kolumbijo je najbolj prizadel dvakratne zaporedne južnoameriške prvake Čilence, ki so zasedli šesto mesto in ostali brez nastopa na svetovnem prvenstvu. Domnevno prigovarjanje golgeterja Monaca si lahko ogledate na zgornjem posnetku.