Poljski prvak je našel zanimivo rešitev za trenersko klop

Jozak sedel na klop Legie

Nekdanji direktor mladinske akademije Dinama iz Zagreba Romeo Jozak je postal novi trener poljske Legie. To bo njegova prva samostojna trenerska služba v klubskem nogometu.

Uredništvo
13. september 2017, 4:28

Foto: uradna spletna stran kluba

Vodstvo poljske Legie je po slabem začetku sezone, v katerem je najbolj bolel izpad iz kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov proti Qarabagu, odpustilo trenerja Jaceka Magiero in športnega direktorja Michala Zewlakowa, kmalu zatem pa je naznanilo ime novega trenerja, ki vsekakor predstavlja zanimivo rešitev.

Na klop največjega poljskega kluba bo namreč sedel 45-letni Hrvat Romeo Jozak, ki še nikoli doslej ni opravljal vloge prvega trenerja klubske ekipe, a ima kljub temu za seboj zelo zanimivo športno pot. Jozak si je ime ustvaril kot nekdanji proslavljeni direktor mladinske akademije Dinama iz Zagreba, ki je pod njegovim vodstvom zrasla v eno najboljših v celotni Evropi. Kasneje je opravljal vlogo selektorja različnih mladinskih hrvaških nacionalnih selekcij, bil je pa tudi direktor vseh hrvaških reprezentanc na čelu s člansko. Pri Dinamu je opravljal tudi vlogo trenerja druge ekipe in pomočnika trenerja prve ekipe.

"Romeo Jozak je ena najbolj dovršenih in karizmatičnih osebnosti v hrvaškem nogometu. On predstavlja možgane za številnimi velikimi uspehi Dinama iz Zagreba, kluba pri katerem je pritisk po uspehu tako velik kot v Legii. Legia danes potrebuje karizmatičnega vodjo, ki bo znal pristopiti k igralcem in iz njih izvleči ves potencial. Legia potrebuje pretres, saj želimo osvojiti naslov poljskega prvaka in nadaljevati pot razvoja. Že dlje časa razmišljamo o celovitih spremembah, ki se tičejo tako treningov kot skavtinga in ostalih reči. Želimo vcepiti takšno klubsko filozofijo, ko jo je gospod Jozak uspešno implementiral v Dinamu," je povedal predsednik upravnega odbora Legie Dariusz Mioduski.

Jozak je podpisal pogodbo do izteka letošnje sezone z možnostjo podaljšanja še za dve leti.