Kitajska zveza je najela znana sodniška imena

Kitajci "kupujejo" še sodnike

Kitajska nogometna zveza je za sojenje tekem kitajskega prvenstva najela nekatere ugledne mednarodne sodnike, kakršen je denimo Šved Jonas Eriksson.

Uredništvo
12. oktober 2017, 4:07

Foto: Getty Images

Kitajski klubi in zveza so v zadnjih letih najemali vrhunske strokovnjake in igralce, po novem pa bodo na vlak kitajske nogometne ekspanzije kot kaže lahko skočili tudi vrhunski sodniki. Kitajska nogometna zveza je namreč za sojenje tekem kitajskega prvenstva najela dva evropska sodnika, ki bosta delila pravico na dveh tekmah kitajskega prvenstva; Šved Jonas Eriksson bo sodil na tekmi med Tianjin Quanjianom in Shandong Lunengom, Francoz Tony Chapron pa na tekmi med Shanghai Shenhuajem in Tianjin Tedo.

Iz vodstva kitajske zveze so sporočili, da bodo "vrhunski evropski in južnoameriški sodniki" sodili na odločilnih tekmah kitajskega prvenstva in poskrbeli, da se bo prvenstvo končal s čim manj sodniškimi polemikami.

Kitajska je imela v preteklosti ogromno težav s koruptivnostjo sodnikov, še pred nekaj tedni pa je odjeknil sum nameščanja izida tekma na srečanju kitajskega prvenstva med Tianjin Quanjianom in Tianjin Tedo, na kateri je slednja povsem nepričakovano slavili s 4:1.

Kitajska zveza je še sporočila, da bo v prihodnje vpeljala tudi video pomožnega sodnika.