VAR posredoval na tekmi med Čilom in Kamerunom

VAR in Skomina šokirala Čilence

Protestiral je Arturo Vidal, čudili so se navijači. Damir Skomina je z zakasnitvijo dveh minut ob pomoči sistema VAR razveljavil gol Čila in s tem dvignil veliko prahu.

Uredništvo
19. junij 2017, 8:13

Foto: Getty Images

Ko je Čile na včerajšnji tekmi pokala konfederacij povedel z 1:0, zadel je Eduardo Vargas, je že kazalo na to, da bo južnoameriški predstavnik v drugi polčas krenil s pomembno prednostjo (gol je padel v sodnikovem podaljšku). Do konca je sicer bilo še precej, vendar gol prednosti v tem delu tekme pomeni veliko, zato ne čudi, da so se nogometaši Čila tega gola veselili. Kakšni dve minuti po golu pa šok. Slovenski sodnik Damir Skomina je zapiskal in nakazal, da je bil uporabljen sistem VAR, s pomočjo katerega je naš najboljši sodnik gol razveljavil.

Protesti Čilencev niso pomagali, sodniški pomočniki, ki so pregledovali posnetke, so ugotovili, da je šlo za prepovedan položaj. Vargas je bil skorajda v liniji z nasprotnim branilcem, tako da je šlo resnično na tesno. Situacija je dvignila veliko prahu, v prvi vrsti že zato, ker ni jasno, zakaj je bil sistem VAR v tem primeru sploh uporabljen. So pa Čilenci v drugem polčasu prav s pomočjo sistema VAR prišli do gola, kajti potrdil je, da Sanchez pri akciji za drugi gol Čila (prvega je v 82. minuti dosegel Arturo Vidal) ni bil v prepovedanem položaju.

Arturo Vidal, ki je najbolj protestiral ob razveljavljenem golu, je po tekmi priznal, da je VAR poskrbel za nekaj zmede. 

"Prvič smo igrali s tem sistemom in nekaj časa smo bili zelo zaskrbljeni. V danem trenutku odločitev ni lahko sprejeti, toda sistem VAR je pravičen in bo zagotovo uporaben."