Nekdanji selektor Čila je razkril neprijetne podrobnosti iz slačilnice

Vidal ima resne težave z alkoholom

Nekdanji selektor Čila Jorge Sampaoli je pred dvema letoma čilskim novinarjem razkril, da ima eden ključnih igralcev v reprezentanci Arturo Vidal resne težave z alkoholom in da bi moral obiskati specialista.

Uredništvo
13. oktober 2017, 9:22

Foto: Getty Images

Nekdanji selektor Čila Jorge Sampaoli je pred dvema letoma izbrani druščini čilskih novinarjev "off the record" razkril več sočnih podrobnosti iz čilske slačilnice, ki je imela že tedaj težav, ki so se kasneje le še nadgrajevale. Časnik Las Ultimas Noticias se je po izpadu čilske reprezentance v kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo odločil Sampaolijeva razkritja deliti z javnostjo, pri tem pa je bil najbolj na udaru eden največjih čilskih zvezdnikov Arturo Vidal.

Vidal je bil leta 2015 zaradi vožnje pod vplivom alkohola aretiran, Sampaoli pa je razkril, da to še zdaleč ni bil osamljen primer v življenju zvezdnika Bayerna iz Munchna.

"Arturo potrebuje strokovno pomoč. Rad pije in nima nadzora nad seboj. Ko smo se neko vračali domov iz Lime, je na letalu pristopil k meni in me vprašal, če lahko spije pločevinko piva, ki jo je prej kupil na letališču. Odgovoril sem mu, da ne, saj so nas pričakovali nekateri direktorji in ostali pomembne ljudje, a mu je kljub temu uspelo, da je še z nekaj ostalimi igralci spraznil steklenico whiskyja,"
je povedal Sampaoli.

Vidal ni bil edini kritični primerek v čilski reprezentanci, saj so imeli podobne težave še številni ostali igralci.

"Iz določene skupine igralcev nihče ni bil v stanju, da bi lahko optimalno pričakal kvalifikacijske tekme, ki so bile pred nami. Vsakič ko sem videl Eduja (Eduarda Vargasa - op.a) je bil v slabšem stanju kot prejšnjič. Mati Fernandez ni več igral na ravni, ki sem jo pričakoval od reprezentanta, Mauricio Pinilla pa je razmišljal zgolj o zabavah."

Las Ultimas Noticias še poroča, da je Sampaoli izpostavil tudi nekaj bolj "pridnih" igralcev, med katerimi je najbolj pohvalil vratarja Claudia Brava. Sampaoli je dejal, da se je Bravo precej trudil pozitivno vplivati na igralce z zgoraj opisanimi težavami, a da v slačilnici vseeno ni imel dovolj močne vloge in da ga igralci niso prepoznali kot enega od vodij ekipe.