Bi se podali na takšno gostovanje?

Za 0:0 prepotovali 20.600 kilometrov

Na srečanje druge ruske lige med Baltiko iz Kaliningrada in Luch Energijo iz Vladivostoka se je iz skrajnega vzhoda Rusije na skrajni zahod odpravilo nekaj deset pravih ekshibicionistov.

Uredništvo
20. marec 2017, 9:39

Foto: /

Kako daleč bi bili pripravljeni iti za svoj ljubljeni klub? Najbolj zagreti navijači bi kot iz topa izstrelili, da na konec sveta, v Rusiji pa je peščica navijačev drugoligaškega kluba Luch Energija iz Vladivostoka hrabre besede prenesla tudi v dejanja. Nikjer na svetu v isti državi ni tako velike razdalje, kot so jo morali prepotovati navijači omenjenega kluba, ki so se podali gostovanje v najbolj zahodno provinco Rusije Kalinigrad v istoimensko mesto, kjer domuje drugoligaški klub Baltika.

Nekaj deset navijačev Luch Energije se je podalo na pot, ki je bila v obe strani skupaj dolga kar reci in piši 20.611 kilometrov oziroma nekaj več kot 10 tisoč kilometrov v eno smer. Letalski let traja 14 ur, vožnja z avtomobilom, ki zajema tudi velik del vožnje skozi Sibirijo, pa bi trajala približno teden dni. In rezultat srečanja? 0:0!