Nemški selektor spoštljivo o Franciji

Low: Francozi imajo vrhunski napad

Med nocojšnjimi prijateljskimi tekmami bo veliko pozornosti požel dvoboj v Kolnu med Nemčijo in Francijo. Selektor svetovnih prvakov opozarja na raznovrstnost francoskega napada.

Uredništvo
14. november 2017, 5:57

Foto: Getty Images

Nemčija bo nocoj pred svojimi gledalci v Kolnu gostila reprezentanco Francije. Dvoboj svetovnih prvakov in evropskih podprvakov bo nemškemu selektorju Joachimu Lowu služil kot preizkus za nove reprezentančne zamisli.

"Želim poskusiti nekaj stvari proti Franciji. To je razlog, zakaj igramo prijateljstke tekme. Rezultat ni najpomembnejši. Nekaterim nogometašem bom dal priložnost, drugim pa ponudil počitek," je dejal Low, ki pričakuje nasprotnika, nevarnejšega od Angležev, s katerimi so Nemci igrali nazadnje.

"Francozi bodo nevarnejši. Imajo veliko kakovost v napadu. Igralce lahko rotirajo sem in tja po igrišču ali s klopi, pa imajo še vedno vrhunski napad," je pohvale na računa nasprotnika trosil pred današnjo tekmo trosil Low.

Dvoboj sosedov bo minil tudi v znamenju poostrenih varnostnih ukrepov. Pred skoraj natanko dvema letoma je bila prijateljska tekma na Stade de France zaznamovana z bombnimi napadi v bližini stadiona, po katerih je morala nemška reprezentanca prisilno prenočiti znotraj stadiona.

"Spomini na tisto noč se včasih vrnejo. Bila je dramatična izkušnja, takšna, ki je ne bi rad več doživel. Skozi čas človek nekoliko pozabi na te stvari. Počutim se varno in sem popolnoma prepričan v varnost na stadionu," je na temo varnosti povedal nemški selektor.