Legendarni vratar pomahal reprezentanci v slovo

Buffon: Moj čas je potekel

Gigi Buffon je neposredno po koncu sinočnje tekme s Švedsko potrdil svojo reprezentančno upokojitev. Škoda, ker je moj zadnji nastop sovpadal s tem neuspehom, je med drugim povedal Buffon.

Uredništvo
14. november 2017, 8:59

Foto: Getty Images

Med vsemi nogometaši, ki se bodo v luči italijanske neuvrstitve na svetovno prvenstvo poslovili od ene najuspešnejših svetovnih reprezentanc, bodo italijanski navijači verjetno najbolj pogrešali moža s številko 1. Gianluigi Buffon je sinoči neuspešno, a ponosno končal reprezentančno kariero, v kateri se je števec njegovih nastopov za Nazionale zaustavil pri številki 175, s čemer je vratar tudi rekorder svoje reprezentance.

Po koncu tekme je bil Buffon pred kamerami italijanske televizije vidno pretresen: "Zelo sem razočaran. Ne toliko zaradi sebe, temveč zaradi italijanskega nogometa in dejstva, da nismo uspeli doseči tistega, kar bi bilo za to državo zelo pomembno. To je tista stvar, ki jo najbolj obžalujem."

39-letni Buffon, ki je z Italijo pred dobrim desetletjem v Nemčiji postal tudi svetovni prvak, je takoj zatem potrdil odhod v reprezentančni pokoj: "Reprezentančno pot končujem, ker je moj čas potekel in ker je tako tudi prav. Škoda, ker je moj zadnji nastop za reprezentanco bil ravno ta, po katerem se nismo uvrstili na svetovno prvenstvo."

Vratar Juventusa je za Italijo debitiral 29. oktobra 1997 v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 1998 proti Rusiji.