Allegri poudarja, da Juventus ni in ne more biti favorit

Allegri: Ljudje, izgubili ste realnost

Juventusov trener Max Allegri ni skočil na vlak navdušenja nad igro Tottenhama. Ogorčen je tudi nad razmišljanjem, da naj bi bil Juventus favorit, ki bi moral Tottenham gladko premagati.

Uredništvo
14. februar 2018, 9:05

Foto: Getty Images

Tottenham je nadigral Juventus, bolj kot po rezultatu je bilo to vidno po igri oziroma razmerju moči na igrišču. Končni rezultat pa vseeno ostaja odprt za obe ekipi. Angleži so v Torinu sinoči pustili veliko boljši vtis, toda trener Juventusa Max Allegri se ne strinja, da so Angleži nadigrali njegovo moštvo.

"O čem govorite? Razen Buffonove obrambe Kaneovega udarca z glavo Tottenham ni storil ničesar. V drugem polčasu smo naredili nekaj sprememb, gledano v celoti pa smo odigrali dobro tekmo. Prvi gol smo dobili po napaki, drugega pa iz prostega strela. Nogomet da in vzame, ni pa razloga za to, da smo depresivni. Če kdo misli, da lahko Juventus premaga Tottenham s 4:0, potem ni realen. Morda sta dve uvrstitvi v finale lige prvakov nekaterim pokvarili občutek za realnost," je po tekmi povedal Allegri. 

Juventus je imel sinoči žogo v svojih nogah samo 37 odstotkov igralnega časa, kar pa za Allegrija sploh ni pomembno. 

"Dobro smo igrali, vodili, v drugem polčasu smo bili boljši. Povlekli smo se nazaj, ker nas je Tottenham pritisnil, ne pa zato, ker bi jaz to naročil igralcem. Ljudje so izgubili objektivnost, ker mislijo, da lahko v osmini finala lige prvakov zmagaš s 3:0. Kdo je igral in kdo ni, je povsem nepomembno. Vedeli smo, da bo težko. Je pa nogomet čudna igra, od potencialnih 3:0 prideš na 2:1 in potem od potencialnih 3:1 na 2:2."