Alexandru Cretu vendarle ne gre v Maribor?

Odziv Olimpije: Cretu le v tujino!

Pri Olimpiji so se odzvali na govorice, da bo Alexandru Cretu prestopil v Maribor. V klubu trdijo, da dogovor z igralcem in fiksno odškodnino velja le za prestop v tujino, za prestop v Maribor pa ne.

Uredništvo
13. februar 2018, 12:57

Foto: SPS

Olimpija se je odzvala na govorice, da bo romunski vezist Alexandru Cretu svojo kariero nadaljeval v Mariboru, saj naj bi imel v pogodbi z Ljubljančani zapisano fiksno odkupno klavzulo. Ljubljančani trdijo, da se to ne bo zgodilo, kajti klavzula naj bi veljala le za prestop v tujino.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić vztraja pri stališču, da lahko Cretu odide le v tujino pod dogovorjenimi pogoji, za Slovenijo pa to ne velja. Da Ljubljančani mislijo resno, so nakazali tudi z naslovom svoje izjave, saj so zapisali, da "Olimpija ne prodaja konkurentom."

- Izjava Olimpije:

"Romunski nogometaš Alexandru Cretu ima z NK Olimpija Ljubljana podpisano dolgoletno pogodbo, ki predvideva morebitno predčasno prekinitev sodelovanja v primeru visoke ponudbe za nogometaša iz tujine. Predsednik Olimpije Milan Mandarić je v telefonskih pogovorih z agentom Cretuja Zvonkom Milojkovićem pristal na nižjo odškodnino v primeru takojšnjega igralčevega odhoda v tujino.

Po zagotovilu agenta, da je svojemu igralcu našel klub v tujini, je v.d. direktorja NK Olimpija Ljubljana Dejan Stamenkovič izdal pisno dovolilo, da se agent lahko začne pogovarjati o kasnejši prodaji in dogovoru med Olimpijo in neimenovanim klubom iz tujine. Dokument, ki je šele predpogoj za kasnejše morebitno prodajo ima izrecno naveden podatek, da bo Olimpija izdala ITC (International Transfer Certificate), torej, da velja le za tujino. V primeru, da je agent igralca prodajal v Slovenijo, je očitno prišlo do prekoračitve pooblastila, saj Olimpija ne želi igralcev prodajati v konkurenčne klube

'Dokument, ki je bil z naše strani poslan agentu, je bil posledica naših prejšnjih dogovorov in ustnih pogovorov in ga je treba v tem kontekstu tudi vzeti. Vse ostalo je proti volji kluba. O vsem tem smo obvestili tudi agenta in vodstvo NK Maribor,' je povedal Dejan Stamenkovič, ki opravlja funkcijo vršilca dolžnosti direktorja kluba.

Predsednik kluba Milan Mandarić ostaja pri stališču, da lahko Alexandru Cretu odide v tujino pod dogovorjenimi pogoji, nikakor pa to ne velja za Slovenijo. Vsaka drugačna razlaga dogovora/avtorizacije je v nasprotju z voljo kluba in prej podpisanimi dokumenti,
" so zapisali pri Olimpiji.