Francesco Totti meni, da bi bil dandanes vreden 200 milijonov evrov

Totti: Ljubezen in strast sta mi pomenila največ

Legendarni Francesco Totti trdi, da sta mu bili ljubezen do klubske majice in strast do igranja za svoj matični klub vselej veliko pomembnejša od zbiranja lovorik v največjih klubih.

Uredništvo
14. februar 2018, 3:37

Foto: Getty Images

Francesco Totti je v nogometno zgodovino odkoral kot igralec, ki je celotno profesionalno kariero preživel v majici enega kluba, čeprav se mu je večkrat ponudila priložnost, da bi prestopil v moštvo, ki je imelo veliko večje možnosti za osvajanje lovorik kot Roma. Pred letom dni upokojeni Totti takšne filozofije niti najmanj ne obžaluje, saj pravi, da mu je Roma vselej pomenila več kot zgolj sredstvo za uspeh.

"Najboljšo ponudbo sem prejel pred pričetkom sezone 2003/04, ko me je želel Real Madrid. Odločil sem se, da bom celo kariero ostal v istem klubu, saj mi je to pomenilo največ," je povedal Totti.

"Imel sem vse, kar sem si lahko želel. Ljubezen in strast sta mi pomenila več od osvajanja lovorik v nekem drugem klubu. Za Romo sem dal od sebe 101 odstotek, saj sem Romo vselej postavljal pred samega sebe. Roma mi je bila vse. Resnično sem si želel le zlate žoge. Vedel sem, da bom imel kot nogometaš Rome za to nagrado manjše možnosti kot bi jo imel kot nogometaš Reala, Juventusa ali Milana," je še dodal Totti, ki danes opravlja vlogo pomočnika športnega direktorja Rome Monchija.