Collina o zaščiti igralcev s strani sodnikov

UEFA: Sodniki, zaščitite igralce

Pierluigi Collina je razkril, da so sodniki pred tekmami izločilnih bojev v ligi prvakov in ligi Europa prejeli dodatna navodila. Paziti morajo predvsem na to, da bodo nogometaši bolj varni pred nevarnimi starti.

Uredništvo
13. februar 2018, 9:47

Foto: Getty Images

Pierluigi Collina, ki je na čelu sodniškega organa na Evropski nogometni zvezi (UEFA), je sodnike javno pozval k večji zaščiti nogometašev na igrišču. Prav grobi starti in prekrški ter posledično poškodbe so v zadnjem obdobju vroča tema predvsem v Angliji, kjer je najbolj glasen na to temo trener Manchester Cityja Pep Guardiola. Collina je mnenja, da mora biti prioriteta nogometašev igranje nogometa, za kar pa seveda morajo imeti ustrezne pogoje. 

"Igralci morajo igrati, zato morajo biti na igrišču zaščiteni. Nočemo primerov, ko je prihodnost igralca pod vprašajem zaradi ostrega starta oziroma poškodbe, pa naj se zgodi namerno ali ne. Tisti, ki nevarno starta, tvega, da bo nekoga poškodoval. Igraleci morajo razumeti, da je treba nasprotnike spoštovati," je dejal nekoč karizmatični italijanski nogometni sodnik. 

Collina, ki je opozoril, da so bili sodniki posebej opozorjeni na situacije, ko igralci z namernimi prekrški prekinjajo napadalne akcije oziroma strele, pa je še posebej občutljiv na nadlegovanje sodnikov.

"Ko vidim, da nadlegujejo sodnika, je to nekaj, kar se mi zdi povsem nesprejemljivo. Takšnega sporočila ne želimo pošiljati," je še dodal Collina.