Barcelona je proti Getafeju odigrala zelo slabo tekmo

Valverde: Plačali smo ceno utrujenosti

Trener Barcelone Ernesto Valverde je priznal, da so njegovi varovanci proti Getafeju odigrali slabo tekmo, razlog za to pa vidi v natrpanem urniku, saj je moštvo v 39 dneh odigralo kar 12 tekem.

Uredništvo
12. februar 2018, 1:22

Foto: Getty Images

Barcelona je proti Getafeju odigrala za svoje standarde slabo tekmo, saj v prvem polčasu v okvir vrat nasprotnika ni usmerila niti enega strela, tudi v nadaljevanju pa ni našla poti v gol Getafejevega vratarja Vicenteja Guaite. Trener Ernesto Valverde je precej premešal enajsterico, a s tem ni rešil osnovnega problema in sicer fizične utrujenosti, ki je po njegovih besedah precej načela njegovo moštvo.

Barcelona je v zadnjih 39 dneh namreč odigrala kar 12 tekem in Valverde meni, da je tako gost urnik pustil posledice.

"Nismo imeli ne svežine ne ritma. Sploh v prvem polčasu. Getafe je ekipa, ki zna zelo dobro zaustaviti tvojo igro in zato težko prideš v njihov kazenski prostor. Zelo dobro so ga branili, nam pa je manjkalo iskrice. Imeli smo zelo naporen mesec in nedavno smo se ravno uvrstili v finale pokala. Ne moremo zmagati čisto vsake tekme oziroma biti 100-odstotni na vsaki tekmi. Zdaj je pred nami teden brez tekem in ta čas nameravamo izkoristiti za počitek," je povedal Valverde.

Valverde se je na tekmi proti Barceloni odločil za še nikoli doslej preizkušen par centralnih branilcev in sicer sta srečanje začela novinec Yerry Mina in Lucas Digne, ki je sicer veliko bolj poznan kot levi bočni branilec.

"Igrala sta zelo dobro, saj v obrambi nismo imeli težav. Bolj kot se je razvijala tekma, bolje sta igrala. Zadovoljen sem z njima, saj sta bila pred težko nalogo, ki sta jo dobro opravila
," je povedal Valverde.