Diši po polomu?

Velik padec povpraševanja za vstopnice

FIFA je sporočila, da je povpraševanje po vstopnicah za ogled tekem svetovnega prvenstva kar 43 odstotkov nižje kot je bilo ob istem času pred SP leta 2014 v Braziliji.

Uredništvo
12. oktober 2017, 3:55

Foto: /

Pred pričetkom svetovnega prvenstva v Rusiji med navijači kot kaže ne vlada pretirano velika evforija. FIFA je sporočila, da je povpraševanje po nakupu vstopnic za 43 odstotkov nižje kot je bilo ob istem času pred pričetkom mundiala v Braziliji in sicer je FIFA doslej prejela 3.496.204 zahtevkov za vstopnice, medtem ko je pred pričetkom SP v Braziliji v isti fazi prodaje vstopnic prejela kar 6.164.682 zahtevkov.

Kar 70 odstotkov zahtevkov je prišlo iz dežele gostiteljice prvenstva, največ zanimanja pa je pričakovano  za finalno tekmo (300.000 zahtevkov ) in otvoritveno tekmo (150.000 zahtevkov), ki bosta obe potekali na največjem ruskem stadionu Lužniki v Moskvi.

Zanimivo je, da angleških navijačev ni niti med deseterico državljanov držav, ki so vložili največ zahtevkov za nakup vstopnic. Rusom sledijo Nemci, Brazilci, Argentinci, Mehičani, Kolumbijci, Egipčani in Poljaki, med deseterico pa so tudi Kitajci in Američani, ki na SP ne bodo mogli navijati za svojo reprezentanco.

Druga faza prodaje vstopnic se bo načelu "kdor prvi pride, prvi dobi" začela 16. novembra in bo trajala dva tedna.