Zlatko Zahović o Alexandruju Cretuju

Zahović: Olimpija je naredila napako

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović trdi, da je Maribor samo izkoristil napako Olimpije. Ko mu je bil Romun Cretu ponujen, je bil Zahović presenečen. Dodaja pa tudi, da se Viole strinjajo s prestopom.

Uredništvo
13. februar 2018, 2:37

Foto: pigac.si

Medtem ko pri Olimpiji trdijo, da Alexandru Cretu ne more prestopiti pod pogoji, ki so zapisani v posebnem dokumentu (fiksna odškodnina 100.000 evrov), so Mariborčani drugačnega mnenja. Na današnji uradni predstavitvi igralca je športni direktor Maribora Zlatko Zahović zatrdil, da je pravna služba kluba preučila dokument in ocenila, da je prestop lahko realiziran. 

"Imamo papir iz Olimpije. Piše, da igralec lahko gre kamorkoli proti plačilu, mi smo plačali in to je to. Papir vam lahko pokažem, ni problema. Če bi pisalo, da velja samo za tujino, bi to morali upoštevati, ker pa to ne piše... Naša pravna služba je to pogledala in ni nobenih zadržkov. Maribor ima eno boljših pravnih služb v Evropi. Plačali smo odkupno klavzulo," je dejal Zahović. 

Viole naj bi bile v preteklosti proti temu, da bi igralci iz Olimpije prestopali v Maribor, toda tudi za to ima Zahović pojasnilo.

"Res sem rekel to, zdaj pa dodajam drugi del stavka. Proti so, če za to ni potrebe, ker pa zdaj potreba je, so se strinjali."

Zahović tega, da bo imel priložnost pripeljati Cretuja, ni pričakoval.

"Zgodilo se je nepričakovano. Z Mladenom Rudonjo sva se dogovorila, da si ne bomo jemali igralcev. Cretuja pa jim mi nismo vzeli, bil nam je ponujen. Presenečeni smo bili. Igralca smo imeli na radarju kot možno okrepitev, če bi med njim in Olimpijo prišlo do nesporazuma, kar se je tudi zgodilo."

Neposredno z Olimpijo Zahović ni bil v stikih.

"Iz Olimpije so klicali v klub in rekli, da ta papir ne velja. Sam z njimi nisem bil v stiku. Komentiram lahko samo resne stvari. Igralca smo z veseljem vzeli. Če bi bil jaz direktor Olimpije, bi se posul s pepelom. Naredili so napako, mi pa smo to izkoristili."