1. SNL, 17. krog

Rudar na tretje, Mary na drugo mesto

Rudar iz Velenja je z dvema goloma Kamerunca Johna Maryja v gosteh premagal Aluminij in ohranil tretje mesto na prvenstveni lestvici. Mary zdaj že tik pod vrhom lestvice najboljših strelcev.

Uredništvo
26. november 2017, 8:40

Aluminij
0 : 2
100 gledalcev
Sod.: Andrej Žnidaršič

Rudar
 
0 : 1
 
 
 
 
 
0 : 2
Aluminij: Luka Janžekovič, Sanin Muminović, Nemanja Jakšić, Ilija Martinović, Žiga Škoflek, Dejan Petrović, Derrick Mensah, Marko Nunič, Matic Vrbanec (od 89. Edi Hrovat), Alen Krajnc (od 66. Damir Bartulović), Mario Jurčević.Rudar: Marko Pridigar, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver, Josip Tomašević, Anže Pišek, Jakob Novak (od 64. Leon Črnčič), Klemen Bolha, Damjan Trifkovič (od 84. Ilja Antonov), Jaka Bijol, John Mary, Milan Tučić (od 74. Dominik Radić).

Foto: NK Rudar Velenje / Jurij Kodrun

Rudar iz Velenja je na zelo dobri poti, da prvi del sezone konča na mestih, ki vodijo v evropska tekmovanja. Zasedba Marijana Pušnika je trenutno v zelo dobri formi, saj je po zmagi proti Gorici zasluženo v gosteh premagala še Aluminij in ohranila visoko tretje mesto na lestvici.

Velenjčani so bili veliko boljši tekmec že v prvem delu igre, ko so imeli kar nekaj lepih priložnosti za zadetek. Že v tretji minuti je branilec Damjan Vuklišević zadel okvir vrat, drugič pa se je vratnica zatresla v 25. minuti po poskusu prvega "kanonika" knapov Johna Maryja. Gostitelji so si edino priložnost priigrali preko Žige Škofleka, ki je z 18 metrov meril malo čez gol.

V drugem polčasu je Rudar zelo htiro dosegel to, kar mu v prvem delu igre ni uspelo. Že v prvem napadu v nadaljevanju je po lepi podaji Roberta Pušaverja s šestih metrov zadel Mary in Rudar popeljal v vodstvo. Kamerunec je imel v 66. minuti novo priložnost za zadetek, a je njegov strel za las končal ob vratnici. Tik pred koncem tekme je po protinapadu Rudarja lepo v sredino podal Hrvat Dominik Radić, Mary pa je z drugim golom na tekmi odločil zmagovalca in se zavihtel na drugo mesto lestvice strelcev državnega prvenstva z devetimi zadetki.

Rudar bo imel v naslednjem krogu priložnost za hat-trick prvenstvenih zmag, saj so se bo doma pomeril s predzadnje uvrščenim Triglavom.