1. SNL, 10. krog

Maribor preživel tudi Kidričevo

Maribor je v Kidričevem dvakrat zaostajal, se uspel vselej vrniti, domov pa se vrača s tremi osvojenimi točkami. Žilavi Aluminij je z golom v 89. minuti srečanja zlomil rezervist Dino Hotić.

Uredništvo
22. september 2017, 10:38

Aluminij
2 : 3
1500 gledalcev
Sod.: Rade Obrenović

Maribor
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
 
1 : 1
 
 
2 : 1
 
 
 
 
2 : 2
 
 
 
 
 
2 : 3
Aluminij: Matija Kovačić, Nemanja Jakšić, Sanin Muminović, Žiga Škoflek, Dejan Petrović, Arafat Mensah Ibrahim (od 79. Alen Krajnc), Vedran Mesec, Mario Jurčević, Marko Nunič, Matic Vrbanec, Francesco Tahiraj (od 80. Damir Bartulović).Maribor: Jasmin Handanovič, Mitja Viler, Matej Palčič, Jean Claude Billong, Aleksander Rajčevič, Valon Ahmedi, Marwan Kabha, Aleks Pihler (od 64. Dino Hotić), Martin Kramarič (od 37. Lior Inbrum), Gregor Bajde (od 46. Marcos Morales Tavares), Jasmin Mešanović.

Foto: pigac.si

Pred drugo tekmo lige prvakov je Maribor nocoj gostoval v Kidričevem, kjer so namenu predali nove žaromete. Darko Milanič je imel nekaj težav pri sestavi začetne enajsterice. Mariborčani so prvi poizkusili s strelom, v sedmi minuti je bil nenatančen Ahmedi. Sledil je mini naval Maribora in v 14. minuti je zadetek visel v zraku, Vrbanec je preprečil gol po strelu Bajdeta. Kazen je prišla hitro. Po protinapadu je za vodstvo domačih zadel Francesco Tahiraj. Mariborčani so v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje, v 37. minuti pa ostali brez poškodovanega Kramariča, ki ga je zamenjal Inbrom. Domačini so v 42. minuti zapretili preko Mensaha in Nunića, ki je imel lepo priložnost, vendar brez spremembe izida. 

Milanič je ob polčasu menjal, namesto Bajdeta je vstopil Marcos Tavares. Priložnost zanj je prišla že v 49. minuti, Kovačič je bil na mestu. Domačini so prvič v drugem delu igre zapretili v 58. minuti, Škoflek je streljal mimo gola. V Kidričevem se je kar med tekmo zgodil ognjemet in takoj po njem je padel gol, na žalost domače publike je žoga končala v mreži Aluminija. Izid je poravnal Valon Ahmedi. Aluminij pa se ni dal. Že v 69. minuti je domača ekipa spet vodila, tokrat je po podaji Mensaha zadel Marko Nunić! Mariborčani so se hitro pobrali, po podaji iz kota je v 74. minuti z glavo natančno ob vratnici zadel Jean Claude Billong. Tudi zanj, tako kot tudi za Ahmedija, je bil to prvenec v vijoličastem dresu. Maribor je od 82. minute naprej igral z igralcem manj, nervozni debitant Inbrum je namreč prejel drugi rumeni karton in moral z igrišča. V 85. minuti lepa priložnost za domače, Škoflek je bil tisti, ki je zapravil dobro situacijo za novo vodstvo, morda zmago. Mariborčani pa se niso predali. V 89. minuti je stekla lepa akcija, v kateri je podajo prispeval Jasmin Mešanović, za 3:2 pa je zadel Dino Hotić in na zelo zanimivi tekmi poskrbel za izjemno pomembno zmago Maribora!