1. SNL, 9. krog

V Kidričevem nova točka Ankarana

Vsega 150 gledalcev je v Kidričevem spremljalo remi Aluminija in Ankarana, ki pa je preživel vse napade domače ekipe in se na koncu veselil nove točke.

Uredništvo
16. september 2017, 7:52

Aluminij
1 : 1
200 gledalcev
Sod.: Matej Jug

Ankaran Hrvatini
 
 
1 : 0
 
 
1 : 1
 
 
Aluminij: Matija Kovačić, Sanin Muminović, Nemanja Jakšić, Derrick Mensah (od 76. Arafat Mensah Ibrahim), Vedran Mesec, Damir Bartulović (od 61. Žiga Škoflek), Francesco Tahiraj, Alen Krajnc (od 85. Dejan Petrović), Mario Jurčević, Marko Nunič, Matic Vrbanec.Ankaran Hrvatini: Primož Bužan, Luka Badžim, Raoul Delgado, Jan Pahor, Gal Primc, Johan Nkama Chinwendu, Emir Burkič, Mihovil Klapan, Erik Gliha (od 69. Rok Kidrič), Vinko Cerovec (od 84. Tim Vodeb), Bradley Meledje (od 87. Tin Karamatić).

Foto: pigac.si

Aluminij je bil seveda favorit, to vlogo je želel tudi upravičiti in bil je boljši nasprotnik v prvem delu igre. Po 18 minutah igre, pred tem je eno priložnost zapravil Bartulović, so nogometaši iz Kidričevega vodili, s prostega strela je zadel Matic Vrbanec, ki je premagal gostujočega vratarja Primoža Bužana. Gostje, ki jih je zaradi kazni trenerja Vlada Badžima danes vodil njegov pomočnik Alfred Jermaniš, niso pokazali kaj prida veliko igre, na gol Aluminija pa niso sprožili niti enega strela.

V Kidričevem je nato začelo deževati, gostje pa so prišli do izenačenja. Zadel je Delgado. Na drugi strani pa zanimiva situacija, žoga se je po strelu Mesca kotalila v gol, sodniki pa so ocenili, da jo je Badžim izbil še preden je prečkala golovo črto. Kidričani so še poizkušali, toda ni jim več uspelo zadeti in tekma se je končala z izidom 1:1.