1. SNL, 8. krog

Gorica slavila pred 50 gledalci

Gorica je v Dravogradu zanesljivo z 2:0 premagala Ankaran in se s četrto zaporedno zmago zavihtela na tretje mesto prvenstvene lestvice. Z evrogolom je vnovič zablestel Rifet Kapić.

Uredništvo
9. september 2017, 6:00

Ankaran Hrvatini
0 : 2

Sod.:

Gorica
 
0 : 1
 
 
 
0 : 2
 
 
 
 
Ankaran Hrvatini: Primož Bužan, Luka Badžim, Žan Humar (od 38. Raoul Delgado), Tin Karamatić, Gal Primc (od 76. Stefan Smiljanič), Dino Škvorc (od 60. Jan Pahor), Johan Nkama Chinwendu, Mihovil Klapan, Erik Gliha, Rok Kidrič, Bradley Meledje.Gorica: Gregor Sorčan, Miha Gregorič, Alen Jogan, Matija Škarabot, Uroš Celcer, Tine Kavčič, Dejan Žigon (od 79. Donatus Edafe), Rok Grudina, Andrija Filipović (od 68. Mark Gulić), Rifet Kapić, Bede Amarachi Osuji (od 85. Jaka Kolenc).

Foto: SPS

Gorica je v gosteh rutinirano premagala Ankaran in se četrto zaporedno zmago zavihtela na tretje mesto prvenstvene lestvice. Goriški preporod je še toliko bolj impresiven glede na slab štart Goričanov v sezono, izidi zadnjih tednov pa vendarle kažejo na to, da bo Gorica tudi v letošnji sezoni več kot resen tekmec v boju za uvrstitev v evropske pokale.

V Dravogradu, začasnem domovanju Ankarana, se je na tribunah zbralo vsega 50 gledalcev, zato bi zelo težko govorili o kulisi, vredni prvoligaške prvenstvene tekme. Gorica je prvič zapretila v 11. minuti preko Škarabota in Osujija, domači vratar Primož Bučan pa je klonil le nekaj trenutkov kasneje, ko je po podaji Škarabota z desetih metrov zadel Bede Osuji. Za najlepši trenutek tekme, ki je sicer za hitro pozabo, je v 17. minuti poskrbel Bošnjak Rifet Kapić, ki je z 20 metrov velemojstrsko zadel žogo in premagal nemočnega Bučana. V zadnjih izdihljajih polčasa je v domačih vrstah zapretil Francoz Meledje, v 42. minuti pa si je Ankaran priigral najlepšo priložnost na tekmi, a je strel Gala Primca  zadel prečko.

V drugem polčasu je Gorica rutinirano nadzorovala dogajanje na igrišču, Ankarančani pa so bili še najbližje ob dveh poskusih Roka Kidriča. Gorica je imela priložnost za še izdatnejšo zmago, a strela Dejana Žigona in Donatusa Edafeja nista zadela cilja.