1. SNL, 16. krog

Podaljšek srečen za Celjane

Celjani so se v Dravogradu precej namučili z Ankaranom, kljub igralcu več prejeli gol, tri točke pa osvojili šele po zaslugi gola v sodnikovem podaljšku.

Uredništvo
18. november 2017, 2:00

Ankaran Hrvatini
1 : 2

Sod.: Asmir Sagrković

Celje
 
 
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
1 : 1
 
 
1 : 2
Ankaran Hrvatini: Primož Bužan, Žan Humar, Jan Pahor, Raoul Delgado, Mihovil Klapan, Vinko Cerovec (od 76. Stefan Smiljanič), Emir Burkič, Johan Nkama Chinwendu, Timotej Mate, Nik Mihailovič (od 59. Patrik Matošević), Bradley Meledje.Celje: Metod Jurhar, Janez Pišek, Elvedin Džinić, Dejan Kelhar, Amadej Brecl, Jure Travner, Luka Šušnjara (od 81. Edin Kesić), Luka Žinko, Filip Dangubić, Mitja Križan (od 61. Rudi Vancaš Požeg), Jucie Lupeta (od 85. Fedor Predragović).
V Dravograd so Celjani prišli na krilih dveh zaporednih zmag. Gostitelji s Primorske so sicer želeli parirati favoriziranemu nasprotniku, toda predvsem po zaslugi vratarja Bužana v prvem delu igre niso prejeli gola. Celjani so bili nevarni predvsem v zaključku prvega dela igre preko Dangubića in Križana. Pred tem so poizkušali tudi Pišek, Šušnjara in Lupeta. 

Hitro po začetku drugega polčasa pa sprememba izida. Burkić je s prekrškom zaustavil Lupeto, glavni sodnik pa je dosodil enajstmetrovko. Realiziral jo je izkušeni Luka Žinko. Na krilih vodstva Celjani nikakor niso uspeli podvojiti prednosti. V 59. minuti je drugi rumeni karton prejel Humar. Z igralcem manj se domači niso predali. Najprej so v 72. minuti zapretili preko Meledjeja. Na drugi strani priložnost tudi za Celjane, streljal je Lupeta. Gostitelji so preko Delgada v 88. minuti prišli do izenačenja, toda točke vseeno niso osvojili. V sodnikovem podaljšku je zadel Fedor Predragović in poskrbel za zmago Celja.