1. SNL, 11. krog

Tretja zaporedna zmaga Rudarja

Velenjski Rudar je prišel v niz dobrih rezultatov. Neporažen je že štiri kroge, v Dravogradu pa je danes v 11. krogu 1. SNL premagal Ankaran in prišel do tretje zaporedne zmage.

Uredništvo
30. september 2017, 4:10

Ankaran Hrvatini
0 : 3

Sod.: Dejan Balažič

Rudar
 
0 : 1
 
0 : 2
 
0 : 3
 
 
Ankaran Hrvatini: Primož Bužan, Luka Badžim, Raoul Delgado (od 79. Tin Karamatić), Jan Pahor, Gal Primc (od 55. Stefan Smiljanič), Mihovil Klapan, Emir Burkič, Johan Nkama Chinwendu, Vinko Cerovec, Tim Vodeb (od 86. Matic Furjan), Timotej Mate.Rudar: Marko Pridigar, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver, Josip Tomašević, Damjan Trifkovič, Ilja Antonov (od 75. Dominik Radić), Anže Pišek, Leon Črnčič (od 46. Jakob Novak), Klemen Bolha, John Mary, Milan Tučić (od 66. Dario Vizinger).

Foto: NK Rudar Velenje / Jurij Kodrun

Nič ni bilo od nadgradnje zmage Ankarana proti Triglavu. "Doma" v Dravogradu so Primorci gostili Rudar, ki pa je bil premočan. Sprememba izida po relativno mirne začetku tekme se je zgodila v 28. minuti, podajalec je bil Vuklišević, strelec je kdo drug kot John Mary. Slednji je sicer pred tem enkrat že poizkušal,a ni bil natančen. V prvem polčasu pri gostih še poizkus Tučića in Črnčiča, a brez uspeha. Pri domačih sta bila najbolj nevarna Mate in Cerovec.

Po udarcu Vodeba v 49. minuti so Velenjčani v 51. minuti podvojili svojo prednost. Znova je zadel John Mary. Gostitelji bi b 65. minuti lahko znižali zaostanek, Vodeb in Pahor pa nista izkoristila dobre pozicije. Kazen je prišla v obliki tretjega gola gostov, ki ga je dosegel posojeni igralec Olimpije Jakob Novak. Za Rudar je bila to tretja zaporedna zmaga, s katero so se Velenjčani od recimo Domžal odlepili že za šest točk.