1. SNL, 10. krog

Celjani odbili vse napade zmajev

Olimpija si je v Celju priigrala več lepih priložnosti, vmes tudi zatresla prečko, a se morala na koncu zadovoljiti z remijem, s katerim je zapravila dve točki prednosti pred svojim večnim tekmecem.

Uredništvo
23. september 2017, 10:35

Celje
0 : 0
1300 gledalcev
Sod.: Nejc Kajtazović

Olimpija
 
 
 
 
 
 
 
 
Celje: Metod Jurhar, Janez Pišek, Jure Travner, Elvedin Džinić, Tadej Vidmajer, Amadej Brecl, Rudi Vancaš Požeg, Luka Žinko, Nino Pungaršek (od 67. Mitja Križan), Filip Dangubić, Jucie Lupeta (od 87. Luka Šušnjara).Olimpija: Rok Vodišek, Branko Ilić, Dino Štiglec, Mitch Apau, Kenan Bajrič, Dario Čanađija, Tomislav Tomić (od 66. Kingsley Boateng), Stefan Savic, Nik Kapun (od 86. Danijel Miškić), Ricardo Alves, Andrés Vombergar (od 76. Leon Benko).

Foto: SPS

Zadnji sobotni obračun desetega kroga državnega prvenstva ni prinesel zmagovalca. Celjani pod taktirko Dušana Kosića še čakajo na svoj prvi zadetek, a so po drugi strani vsaj uspeli zajeziti črno serijo in so še tretjič zapovrstjo osvojili točko. Olimpija je šele tretjič v letošnji sezoni ostala brez zmage, tokrat pa bodo Ljubljančani z izidom nedvomno veliko manj zadovoljni kot gostitelji, saj so si v Celju priigrali veliko več priložnosti in zaradi remija zapravili dve točki prednosti pred Mariborom.

Olimpija si je prvo veliko priložnost priigrala v 19. minuti, ko je po podaji Ricarda Alvesa Andreas Vombergar sam stekel pred Metoda Jurharja, ki pa je dvoboj iz oči v oči dobil. Pet minut pred koncem polčasa je imela Olimpija pravo revijo velikih priložnosti. Najprej je akcijo z desne strani s strelom proti golu začel Ricardo Alves, nato je sledila odbita žoga in poskus Nika Kapuna, ki ga je Elvedin Džinić izbil iz golove črte. Akcije s tem še ni bilo konec, saj se je do žoge dokopal Nizozemec Mitch Apau, a stresel le prečko.

Celjani so imeli v prvem delu igre le eno večjo priložnost in sicer je ljubljanski vratar Rok Vodišek dobro posredoval v 36. minuti, ko je s 15 metrov nevarno meril Rudi Požeg Vancaš.

V drugem polčasu je še naprej prevladovala Olimpija, ki je bila nevarna preko Daria Čanađije in Kingsleya Boatenga, tik pred koncem srečanja pa bi Celjani lahko celo zmagali, a je strel mladega Amedeja Brecla z roba kazenskega prostora zadel prečko.